10 filmů roku 2017, které musíte vidět

10 filmů roku 2017, které musíte vidět 

Co přinesl uplynulý rok na filmové scéně? Ridley Scott se v sequelu Covenant vrátil po celých 38 letech ke svému blockbusteru Vetřelec, pokračování se dočkali i fanoušci feťáků z Edinburghu v T2 Trainspotting nebo replikantů v Blade Runner 2049.

1. Wind River

Neotřelé krimi z drsného Wyomingu uvedl v české předpremiéře karlovarský filmový festival. Vyšetřování záhadné smrti mladé indiánky se ujímá nezkušená agentka FBI. Pomáhá jí místní stopař, který se vyrovnává se ztrátou své dcery. Komorní drama dokázalo, že kvalitní film se dá udělat i bez vysokého rozpočtu nebo počítačových triků.

Hodnocení informuji.cz: 80 %. Recenze zde.

2. Thor: Ragnarok

Třetí vydání filmu o Thorovi z dílny studia Marvel zavede diváky na opačný konec vesmíru, kde bůh hromu skončil bez svého mocného kladiva, zato se spoustou hlášek a skvělých vizuálních efektů. Vůbec se nepodobá svým předchůdcům, naopak se humorem přibližuje Deadpoolovi a barevností Doctoru Strangeovi.

Hodnocení informuji.cz: 80 %. Recenze zde.

3. Dunkerk

Na jaře 1940 se v pobřežním městě Dunkerk na severu Francie odehrála velká bitva. Tisíce vojáků odtud byly evaukovány do nedaleké Anglie – Winston Churchill později událost označil jako „dunkerský zázrak“. Film více než na dialozích stojí na hereckých výkonech, hudbě i příjemných záběrech moře a pláže.

Hodnocení informuji.cz: 90 %. Recenze zde.

4. To

Coulrofobií trpí po zhlédnutí filmové adaptace stejnojmenného hororu Stephena Kinga asi každý divák. V novoanglickém Derry se každých dvacet sedm let opakují stejné hrůzy – mizení dětí, vraždy, katastrofy. Parta puberťáků přijde na to, že se všemi událostmi má spojitost tančící klaun Pennywise… A rozhodnou se mu čelit sami.

Hodnocení informuji.cz: 80 %. Recenze zde.

5. Logan: Wolverine

Hugh Jackman se vrací v roli Wolverina a zároveň se s ní loučí. Svým fanouškům předložil všechno, co očekávali – akční story, drsný charakter hlavní postavy i naději pro příští generaci X-Manů. Z jejich rodiny tentokrát zůstal jen Profesor-X v podání Patricka Stewarta. Oba nemocné hrdiny objeví dívka Laura, která se profesorovi zjevovala v záchvatech…

Hodnocení informuji.cz: 80 %. Recenze zde.

6. John Wick 2

Legenda podsvětí se původně měla odebrat do důchodu. V druhém dílu krimi thrilleru zůstane po Johnu Wickovi nejen dvojnásobný počet mrtvol, ale i čistá akce, jež baví po celou dobu stopáže. I když jsou některé Wickovy kousky téměř nereálné, nelogičnost mu divák díky neustálým překvapivým zvratům snadno odpustí.

Hodnocení informuji.cz: 90 %. Recenze zde.

7. T2 Trainspotting

Danny Boyle v pokračování devadesátkového evergreenu už neřeší závislost na heroinu, ale nostalgické vzpomínání přestárlých feťáků z Edinburghu. Mark Renton se po dvaceti letech od svého útěku s igelitkou plnou peněz vrací domů a setkává se se starými známými. Jejich osudy opět dokresluje výborný soundtrack.

Hodnocení informuji.cz: 80 %. Recenze zde.

8. Vetřelec: Covenant

Prometheus před pěti lety oživil vesmírné monstrum, na něj navázal Covenant. Režie se opět ujal Ridley Scott, tvůrce původního Vetřelce z roku 1979. Dva nové snímky se však od 38 let starého originálu distancují odlišným námětem a atmosférou objevování nových světů. Naprosto bezkonkurenční je dvojrole Michaela Fassbendera.

Hodnocení informuji.cz: 70 %. Recenze zde.

9. Strážci Galaxie Vol. 2

Další marvelovka nabízí druhé vesmírné dobrodružství, během něhož musí hrdinové odvrátit hrozbu destrukce celé Galaxie. Stejně jako v minulé epizodě hýří humorem za zvuků popových hitů minulého století. A režisér James Gunn už chystá třetí díl.

Hodnocení informuji.cz: 80 %. Recenze zde.

10. Blade Runner 2049

Pomalé tempo tříhodinového sci-fi by leckoho mohlo před zhlédnutí odradit, v případě pokračování kultovního Blade Runner z roku 1982 se však vyplatí. Sequel na originální snímek navazuje jak zápletkou, tak podobným duchem. Replikanty místo vysloužilého Harrisona Forda tentokrát hledá neméně skvělý Ryan Gosling.

Hodnocení informuji.cz: 90 %. Recenze zde.

Foto: Freeman Ent.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!