Filmové a seriálové tipy, týden #50: Čokoládový snílek, maestro Bernstein a pokračování francouzských mušketýrů

Filmové a seriálové tipy, týden #50: Čokoládový snílek, maestro Bernstein a pokračování francouzských mušketýrů 

Remasterovaná vánoční klasika, ale i Dumasova Francie či zrod krále čokolády. Sladké tipy pro vaše volné dny v kině i doma.

Maestro

 

Miloval ženy, muže, společnost, ale především hudbu. Geniální Leonard Bernstein ožívá pod taktovkou Bradleyho Coopera (Zrodila se hvězda), který film Maestro zrežíroval a zahrál si v něm hlavní roli. Jeho femme fatale a múzu ztvárnila skvělá Carey Mulligan. Milostný příběh zachycuje postavení legendárního umělce na hudební scéně a jeho nejrůznější stránky, jako je osudový vztah s Felicií i zármutek, který život někdy nabízí. Snímek je nominován na čtyři Zlaté glóby.

Wonka

Nechte se pozvat do světa té nejčistší představivosti. Wonka vypráví o zrodu budoucího krále továrny na čokoládu Willyho Wonky podle kultovní knihy Roalda Dahla. Ten se chce dostat mezi čokoládovou smetánku. Snílek ale tvrdě naráží na konkurenci v pohádkovém městě, které se má stát jeho domovem. Proto si musí cestu za svým cílem prozpívat. A to i přes čoko-závislé kněží nebo tancujícího Hugha Granta. Hlavní roli si v muzikálovém filmu zahrál talentovaný Timothée Chalamet (Duna). 

Tři mušketýři: Milady

 

Pokračování francouzské adaptace slavného románu Alexandra Dumase je tu. Druhý díl s podtitulem Milady navazuje na D'Artagnana, který se v kinech objevil letos o několik měsíců dříve. Francie je ve válce a poslední ochranou před chaosem jsou věrní ochránci krále mušketýři. Musí řešit spiknutí, únos krásné Constance a samozřejmě nevyzpytatelnou paní de Winter s tváří skvělé Evy Green. Dokáže jejich spojenectví přežít i dlouho skrývané tajemství? První dějství si připomeňte kliknutím na loga videoték výše.

Caravaggiův stín

Geniální umělec se odmítá podřídit přísným pravidlům. Když se papež dozvídá, že bohém známý jako Caravaggio používá pro svá díla spodinu společnosti, chce celou situaci vyšetřit. Dočká se malíř milosti nebo bude za své rouhání potrestán a připraven o život. Itálie roku 1600 je drsné místo pro lidi, jako je on. Ikonický scenárista a režisér Michele Placido natočil Caravaggiův stín jako svůj čtrnáctý film v kariéře. Dobrodružný život Michelangela Merisiho alias Caravaggia odhaluje těžké životní a vnitřní rozpory a jeho vzpurný a nepokojný život překračující společenské hranice.

Láska nebeská

 

Skvělá série příběhů, kterou spojuje jediná věc - láska. Kultovní snímek Richarda Curtise je vánoční klasikou už dvě desetiletí. A právě na kulaté výročí od premiéry si její remasterovaná verze znovu nachází cestu i do českých kin. Těšte se na vyšinutého premiéra, ještě šílěnějšího rockera nebo spisovatele, který najde svou vyvolenou skrze lámanou Portugalštinu. Však to moc dobře znáte. Připravte si kartičky a řekněte, že jsou to koledníci.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!