V létě ožijí divadelní scény pod širým nebem, podívejte se na našich 8 tipů z celé republiky

V létě ožijí divadelní scény pod širým nebem, podívejte se na našich 8 tipů z celé republiky 

Blíží se léto, divadla se zavírají... ale zato ožívá nespočet divadelních festivalů. Máme pro vás osm tipů z různých koutů republiky - vydejte se za divadelními zážitky na Pražský hrad, barokní Kuks, pardubický zámek či do Brna, Ostravy nebo Olomouce.

Letní shakespearovské slavnosti

Letní shakespearovské slavnosti se vrací do třech největších měst v České republice. V Praze startuje na konci června komedií Marná lásky snaha. Do Ostravy festival zamíří 8. července, do Brna 15. července. Na programu bude dále Hamlet, Zkrocení zlé ženy, Bouře, Jak se vám líbí, Zimní pohádka, Macbeth, Večer tříkrálový a Veselé paničky windsorské.

Letní scéna Divadla Bolka Polívky

  • Amfiteátr Kraví hora: 17. červen - 10. srpen 2024

Divadlo Bolka Polívky zve diváky na další ročník Letní scény, kde uvidí spoustu zajímavých představení i výjimečné koncerty.

Návštěvníci nepřijdou o oblíbené a již zavedené tituly jako je DNA, Šašek a syn, Šest tanečních hodin v šesti týdnech, Proslov, S láskou Mary anebo Rebelky. Těšit se můžete i na další vybrané inscenace spřátelených divadel jako je Studio DVA, Divadlo Kalich, Divadlo Na Jezerce či Divadlo Palace.

Theatrum Kuks

  • Kuks: 21. srpen - 25. srpen 2024

Již více než 20 let - tak dlouho festival Theatrum Kuks dokazuje, že baroko není jízda na mrtvém koni! Festival Theatrum Kuks navazuje na tradici Kuksu jako hudebního, divadelního a uměleckého centra evropského významu.

Hlavním krédem festivalu je víra v to, že baroko má mnoho společného s dneškem a i po 300 letech dokáže zaujmout, překvapit či pobavit. Jako tradičně rozžijí Kuks kromě divadla a hudby také workshopy, barokování a další doprovodné programy.

Jiráskův Hronov

  • Hronov: 2. srpen - 10. srpen 2024

Nejstarší kontinuálně trvající divadelní festival na světě se letos představí již po devadesáté čtvrté. Festival představí koncerty, taneční show a celou řadu divadelních her včetně oblíbených pohádek pro děti.

Pernštejnlove

  • Pardubice: 30. červenec - 3. srpen 2024

I letos bude Zámek Pardubice hostit Pernštejnlove, divadelní festival o lásce a vztazích. Na festivalu pod širým nebem diváky opět čeká to nejlepší z amatérského i profesionálního divadla.

Festival startuje veselohrou Komedie o komikovi. Lahůdkou bude kritikou oceňovaná inscenace Horáckého divadla Utrpení mladého Werthera. Poprvé se na Pernštejnlove chystá pražské Divadlo Bez zábradlí, které se představí komedií Láska z mladí. A nebude chybět ani miláček pardubického publika – Divadlo Tramtarie

Olomoucké "nejen" shakespearovské léto

  • Olomouc: 7. srpen - 18. srpen 2024

Na parkán Uměleckého centra Univerzity Palackého znovu zavítá Divadlo Tramtarie. Na programu je 9 večerních představení, 3 dopolední pohádky a speciální host Aneta Langerová, která slaví 20 let na hudební scéně - tedy stejné jubileum jako Divadlo Tramtarie.

Festival zahájí megahit Kabaret nahatý Shakespeare a pokračovat bude dalšími komediemi jako je Matky na tripu, Smrt jim sluší, Fat cabaret, Válka Roseových nebo Horory z manželských ložnic.

(Vý)letních 7 Pádů Honzy Dědka

  • Zámky: 18. června - 6. července 2024

Populární televizní talkshow 7 pádů Honzy Dědka se vydá na podmanivá zámecká nádvoří. Návštěvníci se mohou těšit na 100 minut nepřerušené zábavy ve společnosti hvězdných hostů a samozřejmě také moderátora Honzy Dědka.

V nadcházejícím létě navštíví 7 pádů Honzy Dědka zámky Blatná (18. června), Vlašim (19. června), Karlova Koruna (20. června), Hluboká (24. června), Slatiňany (25. června), Kravaře (26. června), Telč (4. července) a Manětín (6. července).

7 pádů Honzy Dědka

Divadelní Léto na nádvořích

  • Hrady a zámky: 14. června - 12. září 2024

Zažijte kouzlo divadla pod širým nebem na historických nádvořích hradů a zámků. Těšit se můžete na inscenace Můžem i s mužem 2, Hyptotizér, Krasavci, Všechno je dovoleno, Bestiář a další. A kam za nimi vyrazit? Divadelní Léto proběhne na hradě Karlštejn, Hospitalu Kuks a zámcích Opočno, Kozel, Ploskovice, Horšovský Týn a Hluboká.

BONUSOVÝ TIP: Za divadelními festivaly do Prahy

Kromě Letních shakespearovských slavností čeká metropoli řada dalších divadelních zážitků. Hvězdné léto bude nejen pod Žižkovskou věží, ale i na Letné a dalších zajímavých místech. Inspirujte se naším výběrem pražských letních scén.

Foto: Facebook Letní shakespearovské slavnosti Brno

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!