Čágo belo, šílenci! Návrat do devadesátek na festivalu 90´s Explosion

Čágo belo, šílenci! Návrat do devadesátek na festivalu 90´s Explosion95%

Kdo by neznal ikonickou dobu devadesátek, kdy Lunetic lámal dívčí srdce, nosily se šusťákovky, džísky, lesklé legíny a frčel účes „vpředu byznys, vzadu párty“? Právě tyhle nostalgické vzpomínky se znovu probudily k životu na největším 90's open air festivalu v Praze, který se konal v sobotu 18. května 2024 – 90's Explosion! Hvězdnou moderátorkou byla nestárnoucí ikona devadesátek Tereza Pergnerová spolu s moderátorem Pavlem Cejnarem! A i letos, na 5. ročníku festivalu 90's Explosion, nechyběla spousta legendárních devadesátkových hvězd a nezapomenutelných hitů.

Zpátky do minulosti

Kdo jiný by měl odstartovat největší 90's festival než nejúspěšnější chlapecká kapela české pop music – jedineční a nezapomenutelní Lunetic? Aleš Lehký, David Škach a Václav Jelínek neztratili ani po letech svou jiskru a srdce svých fanynek a fanoušků rozechvěli hity jako Máma, Only You nebo Ať je hudba tvůj lék.

Po něžném začátku přišla divoká nálož country hudby spojené s moderním eurodance. Švédská skupina Rednex, známá svým parodováním buranských stereotypů, přinesla na pódium neuvěřitelnou energii s hity Cotton Eye Joe, Old Pop In An Oak nebo ploužákem Wish You Were Here. Šílená zábava, country-techno a divoký tanec bylo přesně to, co devadesátkové publikum rozpálilo.

Dávka pozitivní energie a barevné vzpomínky

Dánské eurodance duo sester Susanne Georgi a Pernille Georgi vystupující pod názvem Me & My vystoupilo na 90's Explosion i v České republice vůbec poprvé. Diváci si tak mohli užít jejich roztančený hit s barevným videoklipem Dub-I-Dub.

Jakmile se na pódiu objevila Daisy Dee, nizozemská zpěvačka ze skupiny Technotronic, svou pozitivní energií a eurodance hitem Pump Up The Jam rozhýbala všechny přítomné. 

I když se zdálo, že atmosféra už nemůže být lepší, na pódium dorazila německá skupina Fun Factory a rozjela obrovskou show. Diváci si tak poslechli plejádu party hitů v kombinaci s rapem, mezi kterými nechyběli Take Your Chance, I Wanna B With U nebo Celebration.

Prvním a jediným koncertem v Česku poctila diváky americká zpěvačka a skladatelka Robin S. Její píseň Show Me Love mezi 90's hity rozhodně nesměla chybět. Další devadesátkovou peckou ze sousedního Německa bylo uskupení Culture Beat, kteří se svým hitem Mr. Vain dříve bourali evropské hudební žebříčky.

Mezi vystupujícími bohužel chyběl skvělý rapper a hudebník Ice MC, který ze zdravotních důvodů nemohl odehrát své nejznámější písně jako Think About The Way, It's a Rain Day nebo Take Away the Colour.

Taneční hity, které nestárnou

Vystoupení nizozemské eurodance skupiny Vengaboys bylo plné nestárnoucích skladeb, které zná zkrátka každý. Diváci si tak mohli zazpívat nejen jejich hity jako Boom, Boom, Boom, Boom, We like to Party, Shalala Lala, We're Going to Ibiza, ale také další taneční hity neodmyslitelně spojené (nejen) s devadesátkami jako Aserejé od Las Ketchup nebo Macarena.

Vengaboys vystřídali němečtí Captain Hollywood Project, známí svými hity More and More, Only with You nebo Flying High. Projekt založil rapper, zpěvák a tanečník Tony Dawson-Harrison, který poctil Českou republiku svým úplně posledním koncertem vůbec. Moderátoři si pro něj připravili překvapení v podobě zlaté desky za celoživotní přínos.

Dánské Safri Duo, které propojuje bicí nástroje s moderní elektronickou hudbou, zaručilo fenomenální hudební, ale i vizuální zážitek. Bubenická show plná energie, kde nechyběl hit Played-A-Live, přivedla diváky do tanečního varu.

2 Unlimited nám připomněli, proč byli králi eurodance. Jejich energická show s hity jako Get Ready For This, No Limit nebo Twilight Zone byla skutečným vyvrcholením večera

Festival, na který nikdy nezapomenete

Celý festival 90's Explosion byl jedinečným zážitkem, který všem připomněl ty nejkrásnější okamžiky devadesátých let. Ať už jste na 90's Explosion byli nebo ne, věřte, že následující ročník, který se uskuteční 24. května 2025, bude opět unikátní a přivítá plno legendárních hvězd jako jsou O-ZONE, East 17, Masterboy, E-Rotic, Fun Factory, Rozalla a další! A to si nesmíte nechat ujít. Lístky na příští ročník 90's Explosion můžete zakoupit už nyní na www.ticketstream.cz. Tak na viděnou příště na 90's Explosion!

Foto: FB 90s Explosion

Názor informuji.cz: 95%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!