Divadlo pod širým nebem? O pražské letní scény nouze nebude, podívejte se na našich 8 tipů

Divadlo pod širým nebem? O pražské letní scény nouze nebude, podívejte se na našich 8 tipů 

Kamenná divadla si v létě běžně dopřávají zasloužený odpočinek. Napříč Českem ovšem zároveň ožívá nespočet divadelních festivalů. Nechte se inspirovat naším výběrem divadelních zážitků z Prahy a užijte si inscenace i koncerty pod širým nebem.

Prima Hvězdné léto pod žižkovskou věží

  • 26. červen - 5. září 2024

Od června do září se prostor pod Žižkovskou televizní věží změní v originální divadelní scénu. Další ročník Hvězdného léta pod žižkovskou věží se opírá o repertoár pořádajícího Divadla Kalich.

Pro diváky je přichystáno několik desítek představení. Mezi nimi nebudou chybět oblíbené inscenace jako je Veletoč, Pusťte mě ven!, Ani spolu, ani bez sebe, Žena za pultem 2: Pult osobnosti, Lakomec, anebo také úspěšná one-man show Caveman.

Premiérově pak letní scéna představí hned tři komedie. První z nich bude dokonce otvírákem celé letní scény: bude to Dobře rozehraná partieBarborou Hrzánovou a Radkem Holubem o tom, že i srdce morouse může pookřát. Další premiérou v řadě bude inscenace o pojišťovácích a zlodějích Což takhle dát si chobotnici? s Karlem Zimou a Davidem Suchařípou v hlavních rolích. O jedné (možná) nebezpečné návštěvě pak vypráví představení Návštěva na zabití Taťjanou Medveckou, Sabinou Laurinovou, Matoušem Rumlem.

Nouze nebude ani o hudební zážitky, divákům pod věží zahraje Tomáš Klus, Jarek Nohavica i Ondřej Havelka a jeho Melody Makers.

Letní shakespearovské slavnosti

  • 26. červen - 7. září 2024

Shakespearovské slavnosti se vrací do třech největších měst v České republice. V Praze startuje na konci června komedií Marná lásky snaha. Na programu bude dále Hamlet, Zkrocení zlé ženy, Bouře, Jak se vám líbí, Zimní pohádka, Macbeth, Večer tříkrálový a Veselé paničky windsorské.

Metropolitní léto hereckých osobností

  • 9. červen - 31. srpen 2024

Tradiční přehlídka Metropolitní léto hereckých osobností Studia DVA se bude konat na Letní scéně Vyšehrad, Letní scéně Výstaviště Holešovice, Letní scéně Tvrz Divice, Letní scéně Vítězná a v divadle Studio DVA.

Na repertoáru nebude chybět legendární lovestory Starci na chmelu ale i komedie Jezinky a bezinky, Poprask na laguněVše o mužích, Tři grácie z umakartu, Vysavač, Líbánky na Jadranu, Duety, Otevřené manželství, Sex pro pokročilé a mnohé další zavedené tituly. Premiérově se pak představí tragikomedie Judy a komedie Pitevna.

Připraveno je také hned několik koncertů - mezi vystupujícími se objeví Monika Absolonová, Dan Bárta, Szidi Tobias, Václav NOID Bárta & Bek Bek Clan a další.

Festival Za dveřmi!

  • 10. červenec - 16. červenec 2024

Pražský festival pouličního divadla Za dveřmi oživí Prahu akrobacií, divadelními a novocirkusovými vystoupeními v podání českých i zahraničních umělců. Jeho středobodem bývala Holešovická tržnice, letos se ovšem festival dále rozrůstá na Mariánské náměstí, Holport Holešovice a Ostrov Štvanice. Návštěvníci se budou moci udivovat nad dechberoucími akrobatickými kousky, představí se také mistří žonglování i loutkaři. 

Letní Letná

  • 15. srpen - 1. září 2024

Akrobacie a extrémní výkony, ale i smích a pobavení. Nový cirkus si najde cestu také na Letenské sady - těšte se na další ročník mezinárodního festivalu Letní Letná

Na něm vystoupí třeba odvážní Cirque Inextremiste, který doprovodí osmnáctičlenný improvizační orchestr Surnatural Orchestra. Představí se také francouzští artisté Cirque Le Roux a Les Rois Vagabonds i taiwanský ženský cirkus v podání Eye Catching Circus.

Letní scéna divadla Ungelt

  • 20. květen - 13. září 2024

Do centra Prahy, v romantické a malebné části Hradčan pod Loretou na Novém Světě, zamíří letní scéna nedalekého Divadla Ungelt. Repertoár je sestavován z divácky nejpřitažlivějších inscenací kamenné scény. Díky příjemně stoupajícímu celodřevěnému hledišti si ale zároveň zachovává pro Ungelt typickou komorní atmosféru.

Při příležitosti letošního 20. ročníku letní scény divadlo Ungelt podpoří Centrum Paraple, které taktéž slaví své 30. jubileum, benefičním představením Brácha 10. července.

Foto: Marie Krbová, zdroj Facebook Divadlo Ungelt

Letní scéna Harfa

  • 10. červen - 29. srpen 2024

Střecha obchodního centra Galerie Harfa v pražských Vysočanech se od června opět stane dějištěm oblíbené divadelní přehlídky, která potěší zejména milovníky komediálních her a populárních one-man show. Chybět nebudou kultovní Caveman a Cavewoman a celá řada dalších oblíbených komedií jako je Normální debil, S Pydlou v zádech, Zdeněk Izer: Vyndavací, zas tam dací, Co vy na to, pane Šmoldasi?, A do pyžam! a mnohé další.

Partička na vzduchu

  • 22. července 2024

Partička na vzduchu zase míří na venkovní scény. Oblíbená improvizační show s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem, Michalem Novotným, Jakubem Kohákem a Luďkem Staňkem zaujme své místo 22. července v Riegrových sadech, tak buďte u toho!

BONUSOVÝ TIP: Objevujte divadelní festivaly i mimo Prahu

Pro mimopražské a zvídavější Pražáky - vydejte se za divadelními zážitky na barokní Kuks, pardubický zámek či do Brna, Ostravy a Olomouce. Je tam co objevovat! Inspirujte se naším výběrem divadelních festivalů z celé republiky.

Úvodní foto: © 2018 František Ortmann, zdroj Letní Letná 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!