Makro Czech Gastro Fest 2 naplnil vysoká očekávání
Druhý ročník festivalu Makro Czech Gastro Fest se opět uskutečnil v prostorách pražského O2 universa, tentokrát od 12. do 13. dubna ve spojení se sloganem „Žijeme gastronomií.
Jiří Nehasil (Generální ředitel makro ČR), Zdeněk Pohlreich (šéfkuchař a gastronom) a moderátoři Markéta Hrubešová a Pavel Cejnar zahájili druhý ročník festivalu
Mezi návštěvníky nechyběli majitelé restaurací, šéfkuchaři, dodavatelé až po zástupce profesních sdružení a gastronomii podporujících institucí. Zatímco úvodní den festivalu bude vyhrazen zejména profesionálům z oblasti gastronomie, v sobotu si na své přišla také široká veřejnost.
Všechny zúčastněné mohla nadchnout čtyři patra plná kuchařských a barmanských show nebo otevřený makro market s mnoha ochutnávkami. A ne jen to. Každý příchozí mohl zažít setkání se Zdeňkem Pohlreichem, Kristínou Nemčkovou, Jakubem Horákem, Martinem Hložkem, Janem Šebkem, Jakubem Přibylem nebo Klárou Kollárovou. Celou akci moderovala herečka, moderátorka a zdatná kuchařka Markéta Hrubešová se svým hereckým kolegou Pavlem Cejnarem. Na své si přišlo i mladší publikum, jelikož dění v kuchyni, kde probíhali kuchařské show komentoval známý youtuber Karel „Kovy“ Kovář.
„Gastronomie je nedílnou součástí kultury každé země a v České republice tomu není jinak. V gastronomii můžeme stavět na tradicích, ale také experimentovat. Díky gastronomii každý z nás zažíváme příjemné chvíle a my v makro máme podporu gastronomie jako poslání. Na projektu s námi spolupracují významné osobnosti české gastronomie, vycházející hvězdy tohoto oboru, instituce, asociace a dodavatelé,“ dodává vedoucí projektu a marketingová ředitelka makro ČR Lenka Slezáková.
„MAKRO CZECH GASTRO FEST 2 je skvělou příležitostí pro gastronomickou scénu, která přináší novou energii do naší kuchyně. Jsem hrdý, že mohu být ambasadorem, a věřím, že se festival dále rozroste a přinese ještě více inspirace a nadšení pro gastronomii,“ říká český šéfkuchař, podnikatel a gastronom Zdeněk Pohlreich, ambasador festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST.
Novinky ze světa gastronomie tedy "naservírovali" přímo ti nejlepší. Návštěvníci se taktéž dozvěděli spoustu přínosných zajímavostí o digitalizaci gastronomie, mezinárodní kuchyni, možnostech hotelových řešení, institucionálním stravování a fastfoodových konceptech.
Jsme tedy zvědaví na další ročník!
Foto: Marian Juskanin