Makro Czech Gastro Fest 2 naplnil vysoká očekávání

Makro Czech Gastro Fest 2 naplnil vysoká očekávání

Druhý ročník festivalu Makro Czech Gastro Fest se opět uskutečnil v prostorách pražského O2 universa, tentokrát od 12. do 13. dubna ve spojení se sloganem „Žijeme gastronomií.

hodnoceno 1x
Líbí? Pošlete to dál...

Jiří Nehasil (Generální ředitel makro ČR), Zdeněk Pohlreich (šéfkuchař a gastronom) a moderátoři Markéta Hrubešová a Pavel Cejnar zahájili druhý ročník festivaluJiří Nehasil (Generální ředitel makro ČR), Zdeněk Pohlreich (šéfkuchař a gastronom) a moderátoři Markéta Hrubešová a Pavel Cejnar zahájili druhý ročník festivalu

Mezi návštěvníky nechyběli majitelé restaurací, šéfkuchaři, dodavatelé až po zástupce profesních sdružení a gastronomii podporujících institucí. Zatímco úvodní den festivalu bude vyhrazen zejména profesionálům z oblasti gastronomie, v sobotu si na své přišla také široká veřejnost. 

Všechny zúčastněné mohla nadchnout čtyři patra plná kuchařských a barmanských show nebo otevřený makro market s mnoha ochutnávkami. A ne jen to. Každý příchozí mohl zažít setkání se Zdeňkem Pohlreichem, Kristínou Nemčkovou, Jakubem Horákem, Martinem Hložkem, Janem Šebkem, Jakubem Přibylem nebo Klárou Kollárovou. Celou akci moderovala herečka, moderátorka a zdatná kuchařka Markéta Hrubešová se svým hereckým kolegou Pavlem Cejnarem. Na své si přišlo i mladší publikum, jelikož dění v kuchyni, kde probíhali kuchařské show komentoval známý youtuber Karel „Kovy“ Kovář.

„Gastronomie je nedílnou součástí kultury každé země a v České republice tomu není jinak. V gastronomii můžeme stavět na tradicích, ale také experimentovat. Díky gastronomii každý z nás zažíváme příjemné chvíle a my v makro máme podporu gastronomie jako poslání. Na projektu s námi spolupracují významné osobnosti české gastronomie, vycházející hvězdy tohoto oboru, instituce, asociace a dodavatelé,“ dodává vedoucí projektu a marketingová ředitelka makro ČR Lenka Slezáková.

„MAKRO CZECH GASTRO FEST 2 je skvělou příležitostí pro gastronomickou scénu, která přináší novou energii do naší kuchyně. Jsem hrdý, že mohu být ambasadorem, a věřím, že se festival dále rozroste a přinese ještě více inspirace a nadšení pro gastronomii,“ říká český šéfkuchař, podnikatel a gastronom Zdeněk Pohlreich, ambasador festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST.

Novinky ze světa gastronomie tedy "naservírovali" přímo ti nejlepší. Návštěvníci se taktéž dozvěděli spoustu přínosných zajímavostí o digitalizaci gastronomie, mezinárodní kuchyni, možnostech hotelových řešení, institucionálním stravování a fastfoodových konceptech.

Jsme tedy zvědaví na další ročník!

Foto: Marian Juskanin

Další náhodné fotky z galerie...

Czech Latte Art Championship 2024 & Barista Junior 2024Czech Gastro Fest 2 Karel „Kovy“ Kovář komentuje kuchařskou show Kristíny Nemčkové (Geranium, Kodaň)Jakub Horák (makro) – Trimování velké ryby

|
90%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...