Filmové a seriálové tipy, týden #51: Rozlučka Aquamana, první Rebel Moon i oceňovaný Saltburn

Filmové a seriálové tipy, týden #51: Rozlučka Aquamana, první Rebel Moon i oceňovaný Saltburn 

Epilog v podvodní říši vs. vyšinutá rodinka na honosném sídle. Co by, kdyby? Výběr je jen na vás. Tedy jen pokud se nebojíte vlétnout do světa filmů a seriálů.

Aquaman a ztracené království

 

Aquaman s tváří Jasona Momoy se loučí s DC universem. Již odepsaný hrdina se ještě jednou vrací do kin, aby se postavil zloduchovi Black Mantovi z prvního dílu. Filmaři šetřili na Amber Heard, ale znovu nabídli barevný svět digitálních kouzel pod hladinou. Král Atlantidy se však k poražení nepřátel musí smířit s nenadálým spojencem. První díl Aquamana si připomeňte po kliku na loga videoték výše.

Létání pro začátečníky

Komedie, která rozhodně vyléčí váš strach z výšek a turbulencí. Britsko-inslandská koprodukce Létání pro začátečníky sleduje partu výstředních charakterů. Ti absolvují kurz, který je má zbavit obav z letání. Místo velkolepého završení celého snažení se ale přepracovaná podnikatelka, válečný veterán nebo influencerka ocitají na Islandu, kde jejich fóbie bude tím nejmenším problémem. Zkrátka krásná absurditka od Hafsteinna Gunnara Sigurðssona.

Saltburn

 

"Jsi tak...opravdový". Oliver Quick se na studiích v Oxfordu seznámí s boháčem Felixem. Ten mu chce pomoci s osobními problémy, a tak ho pozve na své sídlo Saltburn. Tam kromě zázemí čeká Felixova výstřední rodina a několik měsíců psychedelické jízdy, na kterou nezapomene. Stačí se jen ztratit a nikdy neodejít. V hlavních rolích snímku oceňeného na řadě festivalů excelují Barry Keoghan, Jacob Elordi, Rosamund Pike a další. Film je nominován na dva Zlaté glóby.

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně

 

Poklidná osada na okraji vzdáleného měsíce se ocitá v ohrožení. Blíží se armáda tyranské vládnoucí síly. Kolonii na okraji samotné galaxie může zachránit jen záhadná cizinka, která jako hrdinka vystoupí z řad vesničanů. Dlouho očekávaný sci-fi příběh Rebel Moon představuje v první části na videotéce Netflix vizionářský režisér Zack Snyder (Liga spravedlnosti, Armáda mrtvých).

Co kdyby...? II

 

Nebula naverbovaná do Nova Corps, zlý Starlord nebo Hela s deseti prsteny. A co takhle slavní Avengers v roce 17. století? Marvel nabízí nevšední adventní kalendář. Každý den od 22. prosince si diváci na Disney+ rozbalí nový díl animovaného seriálu Co kdyby...? Druhá řada obsahuje celkem osm dílů a skončí jen chvíli před Silvestrem. Dáte se zlákat k dalším alternativním příběhům oblíbených hrdinů?

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!