Filmové a seriálové tipy v dubnu: Občanská válka, tenisoví rivalové i návrat k duchařině

Filmové a seriálové tipy v dubnu: Občanská válka, tenisoví rivalové i návrat k duchařině 

Rivalové v lásce i v tenise, návrat pravdy a lásky nebo režijní debut milionáře z chatrče. Co nabízí aprílový měsíc v kině?

Opičí muž

Dev Patel (Milionář z chatrče, Lion, Zelený rytíř) představuje svůj režijní debut o pomstě s opičí maskou. Za účelem dostat se k těm, kteří ublížili jeho rodině, navštěvuje Chlapec ilegální zápasy, ve kterých hledá cestu k odplatě. Legenda o mýtickém opičím králi Hanumanovi neexistuje, a tak bere osud do vlastních rukou. S lety se stává nástrojem pomsty, který je odhodlaný zbavit se stínů minulosti. Jak se to podepíše na jeho budoucnosti? Patel se kromě režie sám ujal i hlavní role a podílel se na scénáři.

Tady Havel, slyšíte mě?

Václav Havel k nám znovu promlouvá. Tentokrát ústy Petra Jančárka, který natočil dokument složený ze záběrů z posledních let života státníka a dramatika. Nepublikovaný materiál má rezonovat se stále většími útoky na svobodu a demokracii v dnešní době. Tedy i na odkaz, který Havel v Česku zanechal.

Krotitelé duchů: Říše ledu

Bojíte se duchů? Ne? Pak se tedy můžeme vrátit tam, kde to všechno začalo. Legendární hasičská stanice v New Yorku znovu poskytne útočiště rodině Spenglerových. Tam, kde naposledy spojili síly s původními Krotiteli duchů, vše pokračuje. Chytání duchů se s technologiemi posnulo, jak ale poklidný život změní starobylý artefakt a zlé síly? Hrdinové musí čelit druhé době ledové.

Občanská válka

Amerika je rozvrácená. V blízké budoucnosti je svoboda jedné z předních zemí světa v troskách. Začíná adrenalinovaná jízda, která v dystopickém světě sleduje skupinu novinářů, kteří závodí s časem, aby stihli zachránit před rebely to, co ze země zbylo. Cílem je DC a Bílý dům. Hlavní role si střihli Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Nick Offerman a další.

Rivalové

Bývalá tenisová šampionka Tasha Duncan hraje špinavou hru na kurtu i mimo něj. Po konci kariéry se stala trenérkou a vzala si za manžela špičkového hráče Arta, který je však na sklonku své nejlepší formy. Tasha mu hodlá pomoci, před oběma ale stojí překážka z největších. Za sítí stojí Artův bývalý nejlepší přítel a zároveň její ex Patrick. Cena vítězství může být proklatě vysoká. Ve snímku vizionářského režiséra Luca Guadagnina si ústřední trojlístek zahráli Zendaya, Mike Faist a Josh O'Connor.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!