Jak se zrodila legendární Velká sestra Ratched? Netflix přinese prequel k Přeletu nad kukaččím hnízdem

Jak se zrodila legendární Velká sestra Ratched? Netflix přinese prequel k Přeletu nad kukaččím hnízdem 

Už v září uvidíme nový seriál Netflixu, který představí legendární sestru Ratched v novém světle. Jak se z mladé ženy stalo vraždící monstrum, které známe především ze slavného filmu Miloše Formana? Podívejte se na první trailer.

Už v polovině září budeme moci sledovat na Netflixu příběh sestry Mildred Ratched, postavy z románu Vyhoďme ho z kola ven Kena Keseyho. Legendární záporačku u nás proslavila především filmová adaptace Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem. Nový seriál Ratched nám sestru představí ještě v době před dějem románu, potažmo filmu, a možná se i dozvíme, jak se z mladé ženy stalo vraždící monstrum.

Příběh je zasazen do roku 1947, kdy se Mildred Ratched v podání herečky Sarah Paulson přestěhuje do Severní Kalifornie, aby zde nastoupila do nové práce v psychiatrickém ústavu. Zde probíhají znepokojující experimenty na pacientech, jichž se účastní i Mildred. I když působí jako dokonalá sestra, všechno bude nejspíš úplně jinak. Její proměnu budeme sledovat v plánovaných osmnácti epizodách rozdělených do dvou sérií.

Za zrodem seriálu Ratched stojí Evan Romanovsky a producenti Ian Brennan a Ryan Murphy, kteří jsou zodpovědní i za seriály Glee, Politik nebo Hollywood. Kromě Sarah Paulson v Ratched hrají Cynthia Nixon, Judy Davis, Sharon Stone, Finn Wittrock, Corey Stoll, Vincent D'Onofrio a další.

Pro Sarah Paulson a Ryana Murphyho se navíc nejedná o první spolupráci. Jejich kolaborace v minulosti vyústila v sedm nominací na cenu Emmy, z nichž jedna byla vítězná. Sarah Paulson cenu dostala za svůj výkon v minisérii American Crime Story – Lid versus O. J. Simpson. Slavný film Přelet nad kukaččím hnízdem z roku 1975 Miloše Formana získal mimo dalších cen i pět sošek Oscara včetně té za roli původní sestry Ratched v podání nezapomenutelné Louise Fletcher.  

Ratched bude mít premiéru 18. září na Netlixu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!