Druhá série Politika, laskavá pohádka i festival evropského filmu. Nabízíme kulturní tipy na týden od 15. do 21. června

Druhá série Politika, laskavá pohádka i festival evropského filmu. Nabízíme kulturní tipy na týden od 15. do 21. června 

Tento týden se nezapomeňte podívat jaký program nabízí letošní ročník festivalu Dny evropského filmu a mrkněte se na druhé série netflixových seriálů The Politician a The Order. Dalším zpestřením může být muzikál La La Land v eat in kině. Máme pro vás pravidelné tipy.

The Politican: 2. série strhujícího seriálu plného intrik i humoru

První série dramatu z politické scény i zákulisí Politik (The Politician) si ihned získal pozitivní ohlasy veřejnosti. Hrdinou osmi dílu seriálu je Payton, ambiciózní mladík, který vždy věděl, že se stane prezidentem. Aby toho však dosáhl, musí nejprve překonat jedno z nejnáročnějších období v životě mladého politika – střední školu. Politické drama s komediálními prvky a dialogy se nově rozšířilo o druhou sérii. Ta na Netflixu vychází v pátek 19. června. Podívejte se jaké další strasti čekají na budoucího prezidenta Spojených států amerických.

The Order: Pokračování hororového seriálu na Netflixu

Druhé série se dočkal i fantasy hororový seriál Řád (The Order). Sledujeme příběh studenta odhodlaného pomstít smrt své matky, který přísahá věrnost tajnému řádu. Posléze se ocitá ve středu války mezi vlkodlaky a bytostmi praktikujícími velmi černou magii. Dalších deset dílů bude zveřejněno již ve čtvrtek 18. června na Netflixu.

Pohlednice (z) minulosti: Jak se dá prodat i vlastní minulost

Počátkem června vyšla zajímavě koncipovaná kniha české autorky Petry Kouskové pod názvem Pohlednice (z) minulosti. Její hlavní hrdinkou je Anna, která zpětně hodnotí svůj život, zažívá existenciální krizi a má dojem, že všechna léta promarnila snahou zachránit celý svět. Což se jí ostatně stejně nepodařilo. Anna přišla o vše, co je jejímu srdci drahé a zůstaly jí jen vzpomínky. Rozhodne se je tedy pomocí inzerátu prodat: "Prodám svůj život. K osobnímu nahlédnutí." Jde o krok zoufalého a nešťastného člověka, zažije však díky tomu sérii nečekaných událostí, které její život opět dostane do jisté perspektivy. Ponoří se do pátrání po své minulosti a začne objevovat střípky ze života svých předků. Naučí se, že žít neznamená přežívat a pochopí, co je opravdové štěstí. Annin výlet do minulosti můžete objednat například zde.

Dny Evropského filmu: Italský Pinocchio i české Nabarvené ptáče

Od úterý 16. června do neděle 21. června 2020 proběhne již 27. ročník oblíbeného festivalu Dny evropského filmu. Promítání v kinech Lucerna, Světozor a Kině Pilotů se opět zaměří na to nejzajímavější z evropské kinematografie. Návštěvníci se mohou těšit na víc než čtyřicet snímků z více než třiceti evropských zemí. Kromě na festivalu zaběhnutých žánrů se letos DEF zaměří i na sci-fi, horory, avantgardu či dokumenty, oceňované animované snímky, rodinné filmy i roky prověřená díla starých mistrů. Mezi promítanými snímky se objeví například italský Pinocchio či český snímek Nabarvené ptáče, který získal deset Českých lvů. Jednotlivé vstupenky můžete objednávat na stránkách zmíněných kin. Festival se nadále podívá i do Brna či Ostravy.

Eat in kino: Muzikál La La Land

Kino jak ho neznáte – to je akce Eat in kino v prostorách Manifesto Market Smíchov. Na středu 17. června od 19:00 do 23:00 hodin je zde připraveno promítání úspěšného muzikálu La La Land v hlavní roli s Emmou Stone a Ryanem Goslingem, kteří se jako filmoví partneři osvědčili už v romantické komedii Bláznivá, zatracená láska. Tehdy diváky pobavila neohrabaná zvedačka kopírující Hříšný tanec, tentokrát v La La Landu dvojice filmem doslova protanční. La La Land je romantický hudební muzikál, který funguje jako jakési moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu. Snímek pomocí brilantní hudby a velkolepých tanečních čísel líčí příběh velké vášnivé lásky rozvíjející se od něžného vzrušení až po trpké zklamání z velkých ambicí. Vstup na oscarový snímek je zdarma, registrovat se na něj bude možné skrze tuto událost. Pokud stále váháte, přečtěte si zde naši recenzi.

Lotrando a Zubejda, Kmotr II, Pokoj v suterénu: Týdenní televizní výběr

Za skvělými snímky není třeba nikam chodit, televizní program nabízí tento týden skvělá a žánrově různorodá dílaV pátek 19. června od 20:00 si můžete na ČT 1 zapnout vtipnou pohádku natočenou podle předlohy Karla Čapka Lotrando a Zubejda. Milá pohádka plná laskavého humoru a písniček vypráví o klanu loupežníků. Nejhorší z nich je obávaný Lotrando. Ten si ani nevšiml, že z jeho syna vyrostl nevzdělaný mladík. Pošle ho do kláštera, aby se mu dostalo potřebného vzdělání a vychování. Po studiu se z chlapce však mezi mnichy stane jemný mladý muž, což se starému Lotrandovi nehodí do krámu. Lotrando mladší otci na smrtelné posteli slíbí, že převezme jeho řemeslo, loupení je však proti jeho nově nabytým mravním hodnotám. Naštěstí potká drvoštěpa Drnce, který se s Lotrandem a velvyslanci, kteří mylně počátek Drncova příjmení považují za doktorský titul "Dr.", vydá do daleké Solimánie, aby vyléčil nemocnou princeznu Zubejdu, dceru sultána Solimána. Drnec však o medicíně neví zhola nic, a tak léčení princezny připadne mladému Lotrandovi. A ani ten k tomu nakonec studium medicíny nepotřebuje.

V sobotu 20. června si ve 20:00 si mohou diváci vybrat mezi druhým dílem Kmotra na ČT 2 a americkým thrillerem Pokoj v suterénu na Prima LOVE. Kmotr II je pokračování slavné mafiánské ságy oceněné šesti OscaryPokoj v suterénu sleduje životní úsek Alison, která si potřebuje přivydělat, a tak pronajme pokoj v suterénu svého domu. Prvním nájemníkem je čerstvě rozvedený James a zdá se, že je ideální. Vaří, upravuje zahradu a je velmi milý. Alison však zatím netuší, že Jamesova bývalá žena neexistuje a její podnájemmík se nebojí zabíjet.

Mint Market Brno: Jarní dvoudenní blešák

Venkovních akcí přibývá a do našich článků se dostává víc tipů z kultury mimo domov. Tentokrát máme tip pro obyvatele Brna a okolíOd pátku 19. června do soboty 20. června proběhne v prostorách Tržnice Brno bleší trh s nepřeberným množstvím pečlivě vybraných kousků – český design, móda, šperky a vybrané delikatesy. Návštěvníci budou muset dodržovat určitá pravidla a hygienická opatření. Stánky mezi sebou mají dvoumetrovou mezeru, prodejci budou mít roušky i rukavice a dezinfekce bude na místě. Dodržování odstupů je očekáváno i od zákazníků. Vstup je tradičně zdarma. Akce bude probíhat od 11:00 do 17:00 hodin. Více informací naleznete na této události.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!