Novinky Netflixu a HBO GO v roce 2020: Taylor Swift, Perry Mason, Ratched a spol.

Novinky Netflixu a HBO GO v roce 2020: Taylor Swift, Perry Mason, Ratched a spol. 

Co nabídne letošní produkce streamovacích služeb Netflix, HBO GO nebo Disney+? Diváci VOD platforem se můžou těšit na dokument o popové zpěvačce Taylor Swift nebo třeba na seriálový návrat detektiva Perryho Masona a protivné sestry Mildred Ratched.

Avenue 5

Armando Iannucci, který se před třemi lety proslavil satirou Ztratili jsme Stalina, se vrací na HBO s novou komediální sérií o vesmírné výletní lodi. Do hlavní role uhlazeného kapitána plavidla určeného pro bohaté a krásné turisty Ryana Clarka obsadil Hugha Laurieho.

Dostupné od: 19. ledna 2020

Taylor Swift: Miss Americana

Celovečerní dokument odkryje divákům několik důležitých let v životě americké zpěvačky, textařky a herečky Taylor Swift. Přiblíží tvůrčí proces a zákulisí její závratné umělecké kariéry, která ji vyšvihla mezi nejslavnější současné globální hvězdy. Originální film streamovací služby Netflix bude mít světovou premiéru na lednovém festivalu Sundance. 

Dostupné od: 31. ledna 2020

The Plot Against America

Alternativní historii Spojených států nabídne připravovaný seriál z produkce HBO. Opírat se bude o stejnojmennou prózu Spiknutí proti Americe spisovatele Philipa Rotha, mimo jiné autora Pražských orgií. V té se namísto Theodora F. Roosevelta stane roku 1940 novým prezidentem USA slavný letec Charles A. Lindbergh, který začne prosazovat pronacistickou politiku. V hlavních rolích šestidílné minisérie se představí Winona Ryder nebo Zoe Kazan.

Dostupné od: 16. března 2020

Zoe Kazan v The Plot Against America. Foto: HBO

The Undoing

Scenárista seriálu Sedmilhářky David E. Kelley a režisérka hororu V pasti Susanne Bier spojili síly a natočili šestidílnou minisérii pro HBO vycházející z bestselleru americké spisovatelky Jean Hanff Korelitz, který u nás vyšel pod titulem Mělas to vědět. Nicole Kidman v adaptaci ztvární úspěšnou terapeutku, jejíž na první pohled perfektní život naruší násilná smrt. Sekundovat ji bude v roli manžela Hugh Grant.

Dostupné od: května 2020

Nicole Kidman v The Undoing. Foto: HBO

Ratched

Netflix chystá seriál, jehož děj bude částečně vycházet ze slavného románu Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven, jemuž filmovou podobu pod původním názvem Přelet nad kukaččím hnízdem vtiskl slavný český režisér Miloš Forman. Série čítající osmnáct epizod se zaměří na dřívější život ikonické zdravotní sestry Mildred Ratched, kterou v originálním filmu ztvárnila Louise Fletcher. Její mladší podobu zahraje herečka Sarah Paulson, známá z American Horror Story či snímku V pasti.

Dostupné od: září 2020

Mandalorian

Na obrazovky se vrátí další kapitola oblíbeného sci-fi seriálu o dobrodružství Dina Djarina známého pod jménem Mandalorian, kterou chystá Disney+. Platforma zatím zveřejnila obrázek mimozemšťana Gamorreana, jenž se poprvé objevil ve snímku Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, není však jasná jeho úloha v připravované druhé sérii.

Dostupné od: podzimu 2020

Eurovision

Oblíbenou evropskou hudební soutěž Eurovision Song Contest převede na film pro službu Netflix režisér komedií Nesvatbovi či dramatu Soudce David Dobkin. V komedii o nadějných muzikantech, kteří mají v Eurovizi reprezentovat svou zemi, zazáří Rachel McAdams (Spotlight) po boku Willa Ferrella (Horší už to nebude). V obsazení je doplní Demi Lovato, Pierce Brosnan či Dan Stevens.

Dostupné od: bude oznámeno

Ze snímku Eurovision. Foto: Netflix

Rebecca

V titulních rolích nejnovější adaptace slavné novely spisovatelky Daphne du Maurier, která v češtině vyšla pod názvem Mrtvá a živá, se představí Armie Hammer (Dej mi své jméno) a Lily James (Yesterday). Dvojice ztvární manželský pár, jehož svazek narušuje duch zesnulé choti Rebeccy, která umřela za záhadných okolností. Nejslavnější filmovou verzi příběhu vytvořil v roce 1940 režisér Alfred Hitchcock. Film chystá platforma Netflix.

Dostupné od: bude oznámeno

I Know This Much Is True

Závažného tématu paranoidní schizofrenie se dotkne tento chystaný seriál z produkce HBO. V titulní roli rozdvojené osobnosti Dominicka a Thomase Birdseyho se ukáže herec Mark Ruffalo známý ze snímku Děcka jsou v pohodě nebo Podfukáři. Šestidílná minisérie je založena na stejnojmenné novele Wallyho Lamba, která v českém překladu vyšla pod názvem Bludné kruhy.

Dostupné od: bude oznámeno

Bad Education

Jeden z největších skandálů na veřejné škole v USA rozkryje celovečerní snímek z produkce HBO, který byl natočen podle skutečných událostí. V hlavní roli zfilmovaného případu zpronevěry se představí držitel několika filmových ocenění Hugh Jackman (Největší showman). Sekundovat mu bude herečka Allison Janney (Já, Tonya).

Dostupné od: bude oznámeno

Ze snímku Bad Education. Foto: TIFF

I’m Thinking Of Ending Things

Stejnojmenný román kanadského autora Iaina Reida chystá zfilmovat pro Netflix režisér a scenárista Charlie Kaufman, který má na kontě tituly jako Věčný svit neposkvrněné mysli nebo V kůži Johna Malkoviche. V psychologickém thrilleru o muži, který veze svou partnerku na vzdálenou farmu seznámit ji se svými rodiči, se objeví Toni Collette (Neuvěřitelná) či Jesse Plemons (Fargo).

Dostupné od: bude oznámeno

Perry Mason

Ikonickou postavu detektiva Perryho Masona, které vdechl život spisovatel a právník Erle Stanley Gardner, vrátí na obrazovky platforma HBO. Děj série v duchu noir bude zasazen do počátku třicátých let v Los Angeles, kdy USA zažívají ekonomickou krizi, zatímco vzkvétá filmový průmysl. Ústřední roli vyšetřovatele ztvární Matthew Rhys (Takoví normální Američané).

Dostupné od: bude oznámeno

Ze seriálu Perry Mason. Foto: HBO

Hillbilly Elegy

Před dvěma lety vyšla v českém překladu výrazná biografie pod názvem Americká elegie, jejíž autorem je dnes úspěšný právník J. D. Vance. V knize vzpomíná na své dětství a dospívání v rodině původem z apalačského regionu, v níž byl na denním pořádku alkoholismus, domácí týrání a chudoba. O chystané adaptaci pod taktovkou Netflixu se mluví coby aspirantovi na filmové ceny, který bude kvalitou stejně vysoko jako Manželská historie nebo Irčan. V obsazení nechybí Glenn Close, Amy Adams či Gabriel Basso.

Dostupné od: bude oznámeno

Ze snímku Taylor Swift: Miss Americana. Foto: Netflix

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!