Nejlepší muzikálové filmy a seriály, které si pustíte na Netflixu

Nejlepší muzikálové filmy a seriály, které si pustíte na Netflixu 

Filmová hudba je důležitou složkou každého filmu a u některých snímků dokonce tou nejdůležitější. Podívejte se na náš výběr nejlepších muzikálových filmů a seriálů.

Pomáda (Grease)

Romantický komediální snímek Pomáda (Grease) ze 70. let je již ikonou mezi muzikály a v době svého uvedení v roce 1978 patřil mezi nejnavštěvovanější filmy ve všech zemích. V hlavních rolích se předvedli John Travolta a Olivia Newton-John. Děj diváky zavádí zpět do 50. let mezi zdi americké střední školy Rydell. Danny Zucco (John Travolta), student posledního ročníku, se po prázdninách strávených s dívkou setkává opět se svojí partou. Ohromí je vyprávěním o vášnivém vzplanutí a milostném dobrodružství s onou neznámou, kterou však už bohužel nikdy neuvidí. Na školu však přichází nová žákyně Sandy (Olivia Newton-John). I ona se chlubí vyprávěním o své prázdninové lásce, popisuje ji však jako něžnou nejistou známost plnou romantiky. Když se tito letní milenci potkají na rydellských chodbách, oba téměř oněmí úžasem. Nelze však jen tak navázat tam, kde byl románek ukončen. Vztahy v prostředí školy v obklopení kamarádů má úplně jiná pravidla než v intimním soukromí pláže. Muzikál na motivy jevištní předlohy Jima Jacobse a Warrena Caseyho je plný skvělých písní jako jsou Summer NightsGrease is the WordGreased Lightning či závěrečná You’re The One That I Want. John Travolta a Olivia Newton-John se stali jedním z nejznámějších filmových párů a idoly mladé generace. Pokud vám tato klasika zatím stále uniká, je na čase to napravit.

Varieté (Burlesque)

Christina Aguilera se chtěla předvést nejen jako skvělá zpěvačka, ale i jako talentovaná herečka a tanečnice. A to všechno se jí pomohlo dokázat v romantickém muzikálu Varieté (Burlesque), ve kterém coby Alice dostala místo v Burlesque Lounge. Podnik má své slavné dny již za sebou. Majitelka a tanečnice v důchodu Tess (Cher) bojuje ze všech sil, aby chátrající místo udržela při životě, a snaží se vypořádat s finančními i uměleckými nástrahami. Vezme tak zavděk nabídkou bohatého obchodníka, který chce od Tese koupit klub, čímž by zanikl jeho intimní půvab. Přesně v tuto dobu se na scéně objevuje Ali, děvče z malého města v Iowě. Je přijata jako servírka, aniž by Tess tušila, jaký talent v sobě Ali skrývá. Mezi novými přáteli, které v Burlesque Lounge nalezne, nachází odvahu si plnit své jevištní sny. Když je vyhlášen konkurz, Alice se ho zúčastní a Tess se uvolí ji přijmout jako tanečnici. Při prvním čísle se ukáže, že Ali má i zlato v hrdle, události nabývají rychlý směr a z vesnické dívky se stává hlavní atrakce revue. Muzikál Burlesque je dílem plný skvělé hudby, tanečních čísel, intimity a krásných dívek.

Zrodila se hvězda (A Star Is Born)

Snímek Zrodila se hvězda byl zfilmovaný hned čtyřikrát a každé z děl si zaslouží pozornost. První z nich byl natočen už v roce 1937. Nejnovějším pokusem je oscarový remake z roku 2018 s Lady Gaga a Bradleym Cooperem v hlavních rolích. Stefani Germanotta známá spíše pod svým uměleckým pseudonymem Lady Gaga obsadila roli neznámé zpěvačky Ally. Její nadání jednou objeví vyhořelá country hvězda Jackson Main, který jí napomůže k vytoužené pěvecké kariéře závratnou rychlostí. Zamilují se, ale jejich vášnivému vztahu stojí v cestě Alyina hvězdná sláva, která zastínila i tu Jacksonovu. Ten se s úspěchem svojí partnerky a ústupem vlastní popularity těžko vyrovnává a vnitřní démoni ho začínají čím dál více ovládat. Hudební snímek v roce 2019 získal Academy Award v kategorii nejlepší píseň. Přečtěte si naše hodnocení, které najdete pod tímto odkazem.

La La Land

Úspěšný muzikál La La Land v hlavní roli představil Emmu Stone a Ryana Goslinga, kteří se jako filmoví partneři osvědčili už v romantické komedii Bláznivá, zatracená láska. Tehdy diváky pobavila neohrabaná zvedačka kopírující Hříšný tanec, tentokrát v La La Landu dvojice filmem doslova protančníLa La Land je romantický hudební muzikál, který funguje jako jakési moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu. Snímek pomocí brilantní hudby a velkolepých tanečních čísel líčí příběh velké vášnivé lásky rozvíjející se od něžného vzrušení až po trpké zklamání z velkých ambicí. Tento několikanásobný oscarový snímek ceny přímo sklízel. Zlatou sošku si odnesla Emma Stone v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli, Damien Chazelle za režii, Linus Sandgren za práci s kamerou, Justin Hurwitz za hudbu a David Wasco za výpravu. Academy Award získala i píseň City of Stars. Pokud stále váháte, zda si snímek pustit, přečtěte si zde naši recenzi.

Mamma mia!

Temperamentní snímek z prostředí idylického řeckého ostrova Kalokairi okořeněný o bezpočet písní skupiny ABBA. Muzikál s Meryl Streep, Colinem Firthem a Amandou Seyfried v hlavních rolích vypráví příběh mladé dívky Sophie (Amandy Seyfried), která vyrůstá v typicky řeckém hotelu na ostrově Kalokairi se svoji šílenou a živelnou matkou Donnou (Meryl Streep). Sophie plánuje svatbu, na které by chtěla mít svého otce. Ani samotná Donna však neví, kdo to je. A tak Sophie pročte matčin tajný deník z jejích mladých let a najde hned tři potencionální adepty – a všechny je pozve na svatbu. Doufá, že jakmile je uvidí, pozná toho pravého, který ji povede k oltáři. Netuší však jaký bláznivý kolotoč trapasů, nedorozumění a komických situací těmi nevinnými třemi dopisy roztočí. Rozevlátý obchodník Sam (Pierce Brosnan), upjatý bankéř Harry (Colin Firth) a svérazný dobrodruh a mořeplavec Vill (Stellan Skarsgard) brzo po svém příjezdu přichází na pravý důvod jejich pozvání. Kdo z nich je však ten pravý nositel společné DNA? Laskavá komediální romance plná krásných scenérií, řeckého temperamentu a písní švédské skupiny diváky dojme i pobaví. Navíc byl v roce 2018 uveden i druhý díl pod názvem Mamma Mia! Here We Go Again. Přečtěte si na něj naši recenzi.

Glee

Muzikálový seriál Glee se odehrává v prostředí obyčejné americké střední McKinleyho školy v Ohiu, kde neobyčejně zapálený učitel španělštiny Will Schuester před lety zažíval své období slávy coby člen glee klubu. Sboru, který pěvecké vystoupení pojímá jako show s doprovodem, kostýmy, osvícením, sólisty i tanečními čísly. Tehdy byl glee klub smetánkou střední školy, protože byli doopravdy dobří tanečníci a zpěváci. Současný klub je však naprostá katastrofa. Dnes se proto coby pedagog rozhodne opět zformovat glee klub a navrátit jeho zašlou slávu. Aby měl klub úspěch, musí Will nejprve nalézt schopné členy. To se mu zadaří, když se na konkurzu objeví talentovaná Rachel. Nadáním však oplývá i zženštilý Kurt, temperamentní Mercedes, vozíčkář Artie a koktající Tina, která má svůj hlas pod kontrolou pouze při zpěvu. Všichni mají kromě zlata v hrdle společné i to, že jsou terčem šikany ostatních spolužáků. Není tedy divu, že nikdo jiný ze školy se se skupinkou outsiderů nechce mít nic společného. Aktivnímu učiteli Willovi se však lstí podaří nalákat do týmu kapitána fotbalového družstva, který oplývá přirozeným talentem, jenž si zaslouží víc péče. Ten s sebou přivede i pár členů z řad fotbalistů a roztleskávaček a podivné pěvecké uskupení je na světě. Proti glee klubu však zbrojí trenérka roztleskávaček, která věří, že pouze její kroužek si zaslouží pozornost. Pozitivní seriál nabízí v každém díle covery hitů od dřívějších i současných interpretů.

Soundtrack

Nejnovější záležitostí je muzikálový seriál Soundtrack z roku 2019. Toto romantické muzikálové drama je zasazeno do prostředí současného Los Angeles, kde milostné vztahy propojí zdánlivě nesourodou skupinku lidí. Zajímavé je právě jeho pohrávání si s časem a skákání z jedné doby do druhé. V deseti dílech se mezi sebou promísí mezilidské vztahy, jejichž chronologie dává smysl až v posledním, finálním, díle. To vše je doplněno o nadčasové písně a skvělá taneční čísla.

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!