Letní festivaly 2024 mají své termíny! Kam se vydat na hudbou, divadlem či filmem?

Letní festivaly 2024 mají své termíny! Kam se vydat na hudbou, divadlem či filmem? 

Letošní léto ve znamení festivalů? Máme pro vás tipy ze všech koutů České republiky, kam se vydat na multižánrové hudební vystoupení, ale také divadlo, filmy, workshopy a atrakce pro děti!

Votvírák

Votvírák je multižánrový festival, který představí to nejlepší z české i slovenské rockové, popové a hiphopové hudební scény. Milovický hudební festival letos také představí dva nové žánry, a to House a Tech House. Již 7. – 9. června se můžete těšit na známé tváře, jako například Kryštof, Mig 21, Pokáč, Pražský Výběr, Yzomandias, Majk Spirit, Rytmus a dalších mnoho umělců.

Labefest

Prostor pod děčínským zámkem se opět rozezní v rámci hudebního festivalu Labefest od 31. května do 1. června. Areál festivalu bude letos rozšířen také o program na Mariánské louce, kde se návštěvníci mohou těšit na druhou stage a nevšední program pro děti i dospělé. V tomto prostoru bude také dostupná chill-out zóna s originální výzdobou, která nabídne například bosonohý chodník či dopolední workshop s možností meditace. Interpreti, na které se můžeme na Labefestu těšit, jsou například Olympic, Yzomandias, Marpo & TroubleGang, Mig 21 či Xindl X. Kromě hudebních vystoupení nás také čekají představení, soutěže, festivalový kvíz a Adrenalin Challenge Kids. Festival bude orámovaný stánky s nabídkou občerstvení a nápojů či posezení.

Prague Open Air

Prague Open Air je hudební festival pořádaný pod širým nebem. Rozpis jednotlivých dnů festivalu trvá od 28. května do 8. září 2024. Mezi interprety, kteří vystoupí na Prague Open Air, patří například Scott Bradlee's Postmodern Jukebox, The Interrupters, Jelen, Michal Hrůza & Kapela Hrůzy, Pražský výběr, Kamil Střihavka a další.

Foto: Prague Open Air

Rock for People

Oblíbený hudební festival se tento rok opět vrací do Hradce Králové. Od 12. do 15. června se tak můžete těšit na hvězdnou festivalovou atmosféru. Jako každý rok nabídne bohatý hudební program českých i zahraničních umělců. Mezi ně patří The Offspring, Bring Me The Horizon, The Progidy, Yungblug, Avril Lavigne, Vypsaná Fixa, 58G a další!

Foto: Rock for People

Metronome Prague

Třídenní hudební festival svým návštěvníkům poskytuje unikátní zážitky z celého uměleckého odvětví přímo v centru Prahy. Metronome Prague je známý zejména mezinárodními hvězdami, které v rámci festivalu vystupují, místem konání a množstvím uměleckých forem. Letos se na tuto jedinečnou událost můžeme těšit od 20. do 22. června

Beats for Love

Beats for Love je jeden z největších festivalů elektronické a taneční hudby v Evropě. Již 10. ročník festivalu proběhne od 3. do 6. července v Dolních Vítkovicích v Ostravě. Jména, která na festivalu vystoupí, vás mile překvapí. Na Beats for Love zamíří například světoznámý umělec David Guetta, Lost Frequencies či Becky Hill. Mnoho dalších mezinárodních umělců vystoupí na několika místech v areálu festivalu. Nenechte si tento jedinečný elektronický zážitek ujít. 

Lážo Plážo Fest 2024

Pátý ročník multižánrového festivalu Lážo Plážo se tradičně odehraje na Štěrkáči v Otrokovicích. Návštevníci si užijí parádní koupačku, osvěžující drinky a šťavnatý street food. A o hudební složku se postarají Divokej Bill, No Name, Wohnout, Adam Ďurica, Horkýže Slíže, mimořádně také britští The Hara.

Slavnosti pětilisté růže

36. ročník festivalu Slavnosti pětilisté růže se letos bude konat od 21. června do 23. června v Českém Krumlově. Město se v rámci festivalu vrátí do doby panování Rožmberků. Návštěvníci Slavností pětilisté růže se mohou těšit na historické průvody městem, exhibice na koních, trh na zámku a spoustu stánků, které budou lemovat celý festival. Festival bude doprovázet středověká hudba, dobové hry pro děti i dospělé, divadlo, šerm, fakíři či tanec. Vstupenky na akci lze nakoupit online či přímo na místě.

Colours of Ostrava

Vyrazte za hudbou do Ostravy! Jeden z nejznámějších ostravských festivalů letos proběhne od 17. do 20. července v Dolních Vítkovicích. Na 21. ročník multižánrového festivalu Colours of Ostrava přijedou zahrát své nejznámější písně mezinárodně oblíbení umělci, jako například Sam Smith, Lenny Kravitz, Sean Paul, nebo Zara Larsson. Kromě hudebních performancí diváky čeká také divadelní představení, diskuse, promítání filmů či workshopy.

Mirai Summer Fest

Mirai Summer Fest je novinkou letošního roku. Festivalová atmosféra koncertů kapely Mirai bude panovat ve čtrnácti městech České republiky už toto léto. Kromě hudebního zážitku posluchače čeká také speciální drink, který je vymyšlený speciálně pro Summer Fest. Poslání festivalu je především udržet bližší kontakt mezi skupinou a fanoušky a zároveň zažít festivalový vibe! 

Foto: Mirai Summer Fest

Miku-LOVE 

Čtvrtý ročník festivalu MikuLOVE pro vás přichystal několik desítek kapel. Ty pro vás zahrají již 30. a 31. srpna letošního roku. Dějištěm mikulovského festivalu se stane nově zrekonstruovaný amfiteátr letního kina, přilehlý park a další místa v jádru města. Kromě bohatého hudebního programu na vás čeká také festivalové městečko, kde si bude možné zakoupit občerstvení a nápoje.

Hip Hop Žije

Zapište si do kalendáře datum 31. srpna 2024 a vyrazte do Ostravy. Hudební festival Hip Hop Žije se pořádá již po několikáté  a představí koncerty české i slovenské rapové scény. Umělci, kteří potvrdili svou účast na Hip Hop Žije, jsou například Gleb, Majk Spirit, Separ, Refew a těšit se můžete na mnoho dalších!

Let It Roll

Festival Let It Roll se již tradičně uskuteční v Milovicích. Festival se koná od 1. do 3. srpna a zahrnuje pestrý program hudebních vystoupení z české i zahraniční scény. V rámci Let It Roll vystoupí také jedno z nejúspěšnějších soudobých jmen elektronické hudby Rudimental.

90s Explosion open-air festival Praha

90s Explosion open-air festival Praha je největším festivalem devadesátkových písní v České republice. Letos se festival datuje na 18. května a vy se na něj můžete těšit na Výstavišti v pražských Holešovicích již od 17.00 hodin.

Magmafest

Kultovní rockový festival se letos představí již 9. a 10. srpna v letním kině v Jihlavě. Magmafest nabízí pestrý program nejpopulárnějších českých a slovenských rockových kapel. Mezi účinkující patří Dymytry, Harlej, Tublatanka, Iné Kafe nebo Walda Gang.

Highjump

25. ročník festivalu Highjump se koná na tradičním místě, a to v Lomu Hřiměždice v okrese Příbram. Na festival se můžete těšit v termínu 2. – 3. srpna letošního roku. V rámci dvou festivalových dnů návštěvníky čeká skokanská show a doprovodný program. Hudební program již oznámil první jména, která na Highjump vystoupí. Těmi jsou například Yzomandias, který je také headlinerem ročníku, dále také rapper Rest či DJ Magenta.

Foto: Ticketstream

Foto: Votvírák 2023

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!