Filmové a seriálové tipy, týden #41: Podvacáté za filmem do Indie, Poe na Netflixu i hudební hity v kinech

Filmové a seriálové tipy, týden #41: Podvacáté za filmem do Indie, Poe na Netflixu i hudební hity v kinech 

Filmová párty v indickém stylu, Edgar Allan Poe podle Mikea Flanagana nebo ikonická chemička za kuchyňskou linkou. Padne vám některý z našich tipů do oka?

Pád domu Usherů

 

Budoucnost je zajištěna. Alespoň to si myslí dva sourozenci, kteří vybudují rodinný klan za účelem nenechat nic náhodě. Dysfunkční rodina se ale stává trnem v oku neznámému nepříteli, který ji začne systematicky vraždit. Osmidílná série na Netflixu vychází z hororové povídky amerického spisovatele Edgara Allana Poea z roku 1839. Režie a scénáře se ujal Mike Flanagan, který stojí například za Doktorem Spánkem, Půlnoční mší nebo seriálem The Haunting.

Citlivý člověk

Život je krásnej, ale smutnej. To víme. Mour se vrací z kočování, aby našel svůj svět v rozkladu. Vydává se proto na další putování bizarní a krutou krajinou, která hraje všemi barvami. K tomu musí ochránit svou rodinu a bojovat za budoucnost. Obrazově výjimečný snímek Citlivý člověk adaptuje román Jáchyma Topola. Větší či menší role si zahráli David Prachař, Tatiana Dyková, Jiří Schmitzer, Vladimír Javorský, Jiří Lábus, Halka Jeřábek Třešňáková a další.

White Plastic Sky

Po dovršení 50 let je každý občan postupně přeměněn ve strom. Vítejte v Budapešti, píše se rok 2123. Osudový kompromis se nelíbí Stefanovi, který zjistí, že se jeho milovaná žena Nora chce rozloučit se životem dávno před vymezeným věkem a stát se košatou korunou. Dovede ji zachránit než bude pozdě? Animovaný film byl v České republice uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary i na Letní filmové škole Uherské Hradiště. Před svou distribuční premiérou White Plastic Sky dominoval i soutěžní sekci festivalu Future Gate.

Lekce chemie

 

Jedinou konstantou je nepředvídatelnost. Žena patří do domácnosti, do kuchyně, zkrátka tam, kde může být k dispozici mužům. Alespoň je o tom společnost v 50. letech přesvědčená. Elizabeth Zott je vědkyní, ale tlak okolí ji o práci připraví. Přijme tedy místo v televizním pořadu o vaření a ojedinělou příležitost začne proměňovat v platformu k tomu, aby hnula zkostnatělým světem. V seriálu na Apple TV+ podle světového bestselleru Bonnie Garmus exceluje oscarová vítězka Brie Larson. Děti, připravte stůl. Máma potřebuje chvilku pro sebe.

Festival indického filmu

Festival indického filmu chystá jubilejní ročník. To nejlepší nejen z bollywoodské produkce uvede už podvacáté, od 12. do 14. října tradičně v pražském Světozoru. Organizátoři pro kulatý ročník znovu přichystali pestrou směs toho nejzajímavějšího, co za poslední rok dva vzniklo ve velkých i nezávislých studiích po celé Indii. V rámci oslav je přichystána výstava filmových a festivalových plakátů z historie předchozích ročníků. A atmosféru Indie po dobu konání festivalu jako vždy doplní jídlo z indické restaurace, klasické nápoje nebo tradiční taneční bollywoodská párty.

Taylor Swift: The Eras Tour / Rolling Stones - Hyde Park 2013

Legenda a jedna z nejprodávanějších umělkyň současnosti. Na velká plátna se chystají dva hudební skvosty. V tom prvním se diváci vydají na dechberoucí turné zpěvačky Taylor Swift. Ta se jedinečným pojetím svých koncertů zapsala do myslí fanoušků i kritiků. Jen o den později vrthnou do kin "valící se kameny". V roce 2013 oslavila legendární kapela 50. výročí existence a při té příležitosti uspořádala dvě mimořádná vystoupení v londýnském Hyde Parku. A stále je na co se dívat a co poslouchat. Rolling Stones nabídnou kromě tradičního setu i perfektní střih a perfektní zvuk ve vašem oblíbeném sálu.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!