Desátý Future Gate se blíží. Na zahájení ocení Michaela Ironsidea

Desátý Future Gate se blíží. Na zahájení ocení Michaela Ironsidea 

Již v úterý 26. září začne v Praze jubilejní desátý ročník filmového festivalu sci-fi filmů a kultury Future Gate. Jeho hlavní hvězdou bude kanadský herec Michael Ironside, který převezme cenu za přínos žánru sci-fi.

Festival uvede Ironsidovy filmy Hvězdná pěchotaScanners. Právě rolí Darryla Revoka ve snímku režiséra Davida Cronenberga získal celosvětové uznání.

"Jsme poctěni, že pozvání na 10. ročník Future Gate přijala taková legenda, jakou je bezpochyby Michael Ironside. Jako herec a dabér se objevil v desítkách světově známých a dnes již kultovních filmů, svůj hlas propůjčil mnoha filmovým a herním postavám. Spolupracoval s režiséry a herci jako jsou Paul Verhoeven, David Cronenberg nebo Matthew Vaughn. Po projekcích jeho filmů v Praze i Brně bude následovat s hercem beseda, kde i diváci budou mít příležitost položit Michaelovi otázky," představuje hvězdu festivalu pořadatel Filip Schauer.

Do Prahy ale dorazí i další významní hosté, kteří zpestří bohatý doprovodný program. Ten naváže na téma 10. ročníku festivalu, kolonizace vesmíru. Na festival přiletí francouzský režisér Nicolas Giraud představit svůj nový film Astronaut a ještě před samotným zahájením proběhne beseda se dvěma Čechy, z nichž se minimálně jeden podívá již brzy do vesmíru. Stíhací pilot Aleš Svoboda a český umělec Yemi A.D. se setkají v diskuzi s názvem Česko ve vesmíru, kterou bude moderovat Martin Veselovský

V pasáži Lucerna a brněnské hvězdárně budou vystavena grafická díla amerického futurologa Roye Scarfa, který svými vizemi o životě lidstva ve vesmíru ohromoval v 60. a 70. letech minulého století. Ve středu 27. září se uskuteční v pasáži Lucerna umělecká exhibice skupiny DRAWetc. Před očima diváků budou v rychlosti tvořit umělecká díla. Na státní svátek 28. září odpoledne se pak fanoušci sci-fi setkají v Praze a v kostýmech svých oblíbených hrdinů ze světa Hvězdných válek, Star Treku a dalších se společně vydají do Lucerny, kde proběhne tematický pub kvíz, křest komiksu Černobyl pád atomgradu a večer hudební party s Dj Soda.

Tradiční koncert Pražského filmového orchestru vedeným dirigentem Jiřím Koryntou se uskuteční v Praze 24. září a v Brně v menším provedení 14. října. Novinkou festivalového programu je zábavný event Fuck Up Night, na kterém své neúspěchy zábavnou formou představí úspěšní a známí lidé. Mezi hosty se objeví například filmový kritik Kamil Fila, herec Jiří Hána nebo módní návrhářka Monika Vaverová. Vstupenky na Future Gate festival jsou stále k dispozici.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!