Filmové a seriálové tipy na VOD, týden #47: Francouzi, Apalačové i start televize NAŽIVO

Filmové a seriálové tipy na VOD, týden #47: Francouzi, Apalačové i start televize NAŽIVO 

Pestrý filmový a seriálový výběr na aktuální kinotýden zahrnuje festival, TV stanici, hudební dokument i drama Rona Howarda. Co je vašemu vkusu nejbližší?

Americká elegie (Netflix)

Asi nejočekávanější film z produkce videotéky Netflix v listopadu. Na dramatický snímek na motivy monografie J. D. Vance Americká elegie (Hillbilly Elegy) láká především hvězdné herecké duo Amy Adams a Glenn Close nebo režisér Ron Howard, který natočil Solo: Star Wars StoryInferno nebo závodní drama Rivalové. Film sleduje samotného Vance coby studenta práv, který se z univerzity vrací do rodného města a reflektuje rodinnou historii. Adaptace memoáru o rodině a kulturní krizi je sociální sondou do života v městečku v Apalačském pohoří.

Shawn Mendes: In Wonder

"Vyjdete na scénu a vaše ego má pré. Pak si ale řeknete: Jsem jen obyčejnej kluk, který miluje muziku. A je to pryč." Hudební senzace Shawn Mendes v novém dokumentu na Netflixu odkrývá svou cestu skrze hudbu, slávu či vztahy a dívá se do budoucnosti. Jeho portrét je svědectvím o životě hudebníka natočeném na jeho světovém turné. Mladý Kanaďan je znám díky hitům jak jsou Treat You Better, Mercy a There's Nothing Holdin' Me Back, v kapse má už dvě nominace na prestižní ceny Grammy.

Televize NAŽIVO

Cirk La Putyka, Jatka78 a společnost HEAVEN’S GATE obsadila od 20. listopadu televizní obrazovky. Projekt režiséra Viktora Tauše Televize NAŽIVO prezentuje živou kulturu unikátním způsobem. Díky pozemnímu digitálnímu vysílání si kanál naladí na 3 miliony domácností a znovu je tak propojí s živou kulturou. Kromě představení Putyky nebo Jatek78 stanice nabídne i inscenace souboru Vosto5, Divadla Na zábradlí, Divadla Minor nebo koncerty Lenky Dusilové, České filharmonie či Báry Polákové. Nebude chybět ani Taušova Amerikánka s Eliškou Křenkovou a Terezou Rambou.

Festival francouzského filmu

Kvůli uzavírce kin se Festival francouzského filmu po vzoru podobných akcí přesunul do online prostoru. Až do 25. listopadu mohou diváci sledovat snímky na portálu DAFilms.cz, a to každý večer od půl deváté. Vstupné na jednotlivá představení pořídíte za 99 korun. Třiadvacátý ročník přehlídky francouzské kinematografie nabízí sedm filmů během sedmi večerů. Projekce už odstartoval dokumentem o Charlesi Aznavourovi, který jako jakýsi zpěvákův filmový deník pokrývá období od konce čtyřicátých až do počátku osmdesátých let. Více o festivalu si přečtete zde.

Stehlík či Joker na HBO

Videotéka HBO GO nedávno rozšířila svůj obsah o několik zajímavých novinek. Kromě chystaných Bondovek, které si diváci pustí už od 1 .prosince, nově nabízí například komiksovou adaptaci Joker nebo literární verzi Stehlíka od Donny Tartt. Právě v americkém dramatu exceluje Nicole Kidman, kterou aktuálně po boku Hugha Granta sledují diváci v seriálu Mělas to vědět. Joker Todda Phillipse se zas může chlubit neotřelým portrétem známé postavy a dvěma oscary pro Joaquina Phoenixa a skladatelku Hildur Guðnadóttir.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!