Festival francouzského filmu bude online, zahájí ho dokument o šansoniérovi Charlesi Aznavourovi

Festival francouzského filmu bude online, zahájí ho dokument o šansoniérovi Charlesi Aznavourovi 

Kvůli uzavírce kin se Festival francouzského filmu přesouvá do online prostoru. Od 19. do 25. listopadu můžou diváci sledovat snímky na portálu DAFilms.cz.

Třiadvacátý ročník přehlídky francouzské kinematografie nabídne sedm filmů během sedmi večerů. První festivalový den odstartuje dokument o Charlesi Aznavourovi, který se zabývá zpěvákovým filmovým deníkem vznikajícím od konce čtyřicátých až do počátku osmdesátých let.

V programu nebudou chybět předpremiérové tituly, ať už letní komedie v duchu francouzské nové vlny Na palubu!, feministický počin Žena s nahlédnutím do osudů více než dvou tisíc žen z celé planety nebo dokument Provazochodkyně nad Prahou zaznamenávající odvážný přechod Tatiany Mosio-Bongongy přes Vltavu během loňské Letní Letné.

Festival uvede také coming out drama Léto 85, snímek o řecké ekonomické krizi Dospěláci v místnosti nebo životopisný film o režisérovi Jeanu-Lucu Godardovi s názvem Obávaný.

Bonusový program přístupný po celou dobu konání festivalu bude zahrnovat hudební dokument Sólo, který loni zvítězil na jihlavském festivalu, či pásmo krátkých filmů, jež bude přístupné zdarma.

Virtuální projekce budou začínat vždy ve 20.30 hodin, vstupné na jednotlivá představení pořídíte za 99 korun s výjimkou filmu Sólo, na který bude snížené vstupné 59 korun.

Foto: FFF

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!