Live stream - Festival francouzského filmu

Live stream - Festival francouzského filmu

Adresa:

LIVE stream

Termín: 19.11.2020 25.11.2020

19lis - 25lis celý den

Žánr: festival francouzský film dokument komedie live stream online


Letošní 23. Festival francouzského filmu proběhne tradičně od 19. do 25. listopadu. Vzhledem k bezpečnostním opatřením přechází festival do online prostoru na portál Dafilms. Diváci se mohou těšit na sedm exkluzivních francouzských filmů během sedmi festivalových večerů a na bonusový program během celého trvání festivalu.

Festival zahájí speciální uvedení dokumentárního snímku Aznavour a jeho svět, který přináší intimní pohled do života jednoho z největších francouzských šansoniérů. Režisér Marc di Domenico zpracoval v úzké spolupráci s Charlesem Aznavourem jeho obrovský filmový archív, který je svědectvím nejen Aznavourovy kariéry, ale i celé jedné epochy. Dokument provází hlas Romaina Durise.

V rámci tradiční spolupráce s českými distributory nabídne Festival francouzského filmu rovněž dvě distribuční novinky. Na programu je poetická letní komedie Guillauma Braca Na palubu!, která získala cenu FIPRESCI na letošním Berlinale. Diváci budou mít také mimořádnou možnost zhlédnout nový dokument slavného reportéra, fotografa a režiséra Yanna Arthuse-Bertranda a francouzsko-ukrajinské režisérky Anastasie Mikové. Dokument Žena nechává promluvit více než dva tisíce žen napříč padesáti zeměmi celého světa a vypráví příběh o ženskosti bez ohledu na národní, kulturní či generační hranice.

Festival uvede rovněž v předpremiéře portrét francouzské provazochodkyně Tatiany Mosio-Bongongy Provazochodkyně nad Prahou. Čeští režiséři Václav Flegl a Jakub Voves v něm zachytili nejen riskantní vzdušný přechod na laně od právnické fakulty na Letnou v rámci loňského zahájení festivalu Letní Letná, ale především osobnost této výjimečné akrobatky a výrazné osobnosti francouzského nového cirkusu.

Bonusový program letošního ročníku Festivalu francouzského filmu nabídne po celou dobu festivalu oblíbený Večer krátkých filmů a snímek Sólo, kterým připomene tvorbu letos zesnulého francouzského producenta a režiséra Artemia Benkiho, který pracoval od začátku 90. let v Praze.

Online ročník Festivalu francouzského filmu bude letos umístěn na mezinárodní platformě Dafilms pro online distribuci evropských dokumentárních a celovečerních filmů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce