Tiché místo, Revizor a Marpo & TroubleGang. Nabízíme kulturní tipy na víkend 2. a 3. května

Tiché místo, Revizor a Marpo & TroubleGang. Nabízíme kulturní tipy na víkend 2. a 3. května 

Pátrejte po Sugar Manovi, vydejte se potichu na Tiché místo, nebo naopak poslouchejte hlučný koncert Marpo & TroubleGang na velké scéně. Podívejte se na naše každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Moje kino: Pátrání po Sugar Manovi

Znáte neuvěřitelný příběh o Sugar Manovi? Píšou se šedesátá léta a dva producenti zrovna objeví zpěváka Rodrigueze v kouřové mlze zapadlého detroitského baru. Silné melodické písně s prorockými texty se zdály být dokonalým receptem na úspěch. Jeho dvě alba, která následně nahrál, ovšem naprosto propadla a Rodriguez zmizel ze scény jako pára nad hrncem.

Co se ovšem nestalo - pirátská kopie jedné z nahrávek se dostala do Jižní Afriky, kterou apartheid odřízl od zbytku světa. Během následujících dvou desetiletí se z Rodrigueze stala legenda a jeho popularita předčila i Rolling Stones. Fanoušci Rodrigueze se rozhodli po něm pátrat - a nestačí se divit. Dokument s názvem Pátrání po Sugar Manovi byl oceněn Oscarem roku 2013. Pátrejte i vy prostřednictvím Moje kino live v sobotu ve 20:30.

Vybíráme za vás televizní bijáky

Lee a Evelyn Abbottovi (John Krasinski a Emily Blunt) vychovávají tři děti v nelehké době - v době, kdy přišli na Zemi „Oni“. Kdo jsou Oni? To nikdo neví, ale jedno je jisté - jakmile svým mimořádně vyvinutým sluchem zpozorují člověka, je to znamení smrti. Rodina Abbottových má ovšem výhodu - již dříve si osvojili znakovou řeč kvůli nejstarší dceři Regan, která je neslyšící.

Zároveň žijí na odlehlé farmě s mnoha bezpečnostními opatřeními, včetně zvukově izolovaným sklepem. Bude to ovšem stačit? Anebo je jen otázkou času, než je Oni najdou? Jejich situaci ke všemu komplikuje očekávaný porod dítěte, který se nemůže obejít bez křiku a pláče. Horor Tiché místo se dočká letos pokračování, určitě si tedy připomeňte kritiky oceňovaný první díl na Prima Cool v sobotu ve 22:00. I my jsme film hodnotili hodně vysoko!

Dovolená nebude. Ne, dovolená bude… Vláda se zatím nedohodla co v létě bude nebo nebude s turistikou, ovšem nezoufejte. Chorvatsko skutečně bude a to v neděli ve 20:15 na Primě. Prožijte letní vášně, přátelství, trapnosti i nostalgie, které spojí autobus českých výletníků za sluncem a mořem. Účastníci zájezdu Michala Viewegha jsou legendou, která cynicky odráží ty nejhorší i nejlepší české stereotypy, kterým se musí zasmát opravdu každý. A hlavně nezapomínejte na ty podšálky.

Marpo & TroubleGang: Lockdown rage

V těchto dnech se zpěvák, rapper MARPO věnuje nahrávání své sólové desky, která vyjde na podzim 2020. Po delší době si kapela opět zahraje a přinese vám koncert přímo do vašich obýváků. V sobotu 2. května 2020 od 20.30 hodin proběhne speciální livestreamový koncert skupiny MARPO&TROUBLEGANG. Kapela odehraje opravdový set se vším všudy – velká scéna, světla, pyrotechnika, ledková stěna a další efekty, na které jsou návštěvníci a fanoušci jejich vystoupení zvyklí. Přidejte se, bude to stát za to! Zakoupením vstupenky navíc podpoříte Dětský domov Pyšely.

Koncerty z obýváků pro Kuře v bačkorách aneb 22. ročník Pomozte dětem

V sobotu 2. května od 20.00 hodin se na ČT1 uskuteční další z řady koncertů pro charitativní sbírku Pomozte dětem. Letos si „Žluté kuře“, oblíbený maskot sbírky, trochu netradičně obuje bačkory a představí koncert z obýváků, který se kvůli podmínkám nošení roušek odehraje z domácností jednotlivých interpretů. Živý přenos letos odmoderuje Aleš Háma přímo ze své pracovny. A na koho z umělců se můžeme těšit? Na Marii Rottrovou, Vojtu Dyka, Mira Žbirku a Ráchel Skleničkovou, Ondřeje Rumla, Milana Cajse, Petra Jandu, Barboru Polákovou, Vladimíra Mišíka, Dana Bártu, Ewu Farnou, Ondřeje Havelku a jeho Melody Makers, Jiřího Korna & 4TET. Přispějte i vy a užijte si nevšední koncertní zážitek také v bačkorách.

Poslouchejte Divadlo Kalich

Pražské Divadla Kalich je zvyklé na rozesmáté hlediště. Když do něj ovšem momentálně nemůže pozvat své diváky, rozhodlo se jim smích a dobrou náladu doručit až domů. Herecké osobnosti proto načetly humoristické povídky skutečných mistrů tohoto žánru. Od neděle 2. května od pravého poledne si můžete poslechnout již čtvrtou povídku ze série Poslouchejte Divadlo Kalich, a to dílo Lidská ješitnost v podání Pavla Zedníčka. Povídky četli již Jana Paulová, Jiří Lábus a Barbora Hrzánová.

Revizor v Divadle Bez zábradlí

Divadlo Bez zábradlí potěší své fanoušky komedií, která v 90. letech patřila k těm nejoblíbenějším na pražské divadelní scéně. Z archivu znovu představují Gogolova Revizora a připomene nezapomenutelné výkony Vladimíra Dlouhého, Karla Heřmánka, Sabiny Laurinové a dalších. Hra plná lží, úplatků a podvodů, napsaná v 19. století vypovídá nejen o společnosti tehdejší, ale (bohužel) i té současné. Sledujte nedělní mall.tv ve 20:00.

Pragovka Gallery

Bohatý online program si připravila Pragovka Gallery jako náhradu za výroční akci Kolben Open 7. V rámci sobotní akce se můžete těšit na online workshopy, rozhovory s umělci v jejich ateliérech, natočené speciálně pro tuto příležitost, a také prezentaci "Work in progress" živé historie formou záznamu z prohlídky částí Pragovky, které dnes již nestojí, s komentářem pamětníků, krátkou přednášku o historii Pragovky s Lukášem Beranem, online kvíz a geocaching s názvem “Vezmi dědu na Pragovku", online vernisáž a večer hudební program v podání Kolektiv Wrong. Sledujte živý přenos na facebooku a portálu Kultura doma.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na páteční tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!