Slavnosti pětilisté růže se blíží. Na návštěvníky čeká bohatý historický program

Slavnosti pětilisté růže se blíží. Na návštěvníky čeká bohatý historický program 

Slavnosti pětilisté růže jsou městskou historickou slavností situovanou do doby panování šlechtického rodu Rožmberků, převážně pak posledních Rožmberků, Viléma a Petra Voka. Koncem června si tak můžete naplánovat výlet do Českého Krumlova!

Hlavními body programu jsou denní a noční historické průvody z období gotiky a renesance, ve kterých účinkuje přes 700 osob, exhibice na koních, historický trh na zámku Český Krumlov a v centru města s více než sto stánky dobového tovaru a ukázkami historických řemesel.  Slavnosti jsou doprovázeny slavnostním ohňostrojem nad městem, dobovými hrami pro děti i dospělé, středověkou hudbou, divadlem, historickým tancem, šermem. Vystoupí také kejklíři a jokulátoři, fakíři. 

Slavnosti pětilisté růže byly oceněny cenou Akce roku 2010 v České republice v soutěži Kudy z nudy, pořádanou agenturou Czech Tourism. Každoročně slavnosti navštíví více než dvacet tisíc návštěvníků, od roku 1990 do roku 2022 to bylo přes 530 tisíc návštěvníků.

Scénáře jednotlivých ročníků slavností vycházejí z významných výročí Českého Krumlova a z konkrétních dějinných událostí spjatých s rodem Rožmberků a s tímto městem. Letošní termín Slavností se uskuteční mezi 21. a 23. červnem. Vstupenky k dostání v síti Ticketstream.

Foto: archiv Slavnosti pětilisté růže (Lubor Mrázek)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!