Glenn Hughes, Fantastická parta a Majáles. Týdenní tipy od 22. do 28. dubna

Glenn Hughes, Fantastická parta a Majáles. Týdenní tipy od 22. do 28. dubna 

Další aprílový týden je tu spolu s naší pravidelnou dávkou kulturních tipů! Tento týden si nenechte ujít Glenna Hughese, Leoše Mareše, filmovou pohádku Fantastická parta, hned dva divadelní mesiáše, ale třeba i Majáles a Čokoládový festival.

Pražský Majáles

Oslavy studentství jsou tady! Před pár dny odstartovaly v Hradci Králové a tento týden pokračují v Praze. Ano, řeč je o tradičním Majálesu, který 27. dubna opět ovládne letiště v pražských Letňanech.

Tento rok se můžete těšit na hvězdy jako Mirai, Yzomandias, Nik Tendo, Ben Cristovao, Ewa Farna, Chinaski, Vypsaná Fixa, Wohnout, Horkýže Slíže, Gaia Mesiah a mnohé další. Kromě toho nebudou chybět tradiční majálesové průvody, doprovodné akce nebo volba krále a královny.

Glenn Hughes

Legendární hlas Deep Purple rozezní brněnské Sono Centrum! Rocková ikona Glenn Hughes se proslavila zejména jako bývalý baskytarista a zpěvák slavných Deep Purple a ne náhodou se mu přezdívá Voice of Rock!

Tento neúnavný rockový bard rozjel oslavy 50. výročí vydání alba Deep Purple Burn ve formě evropského turné, zastaví se proto i v Brně, a to 28. dubna.

Leoš Mareš První turné

Emoce, nevšednost a kožich. Tři slova, která na prahu milénia vyjadřovala vystupování Leoše Mareše. Populární moderátor, producent, zpěvák a bavič finišuje své První turné v pražském Kongresovém centru. Pro velký zájem ho tu potkáte hned několikrát, a to 24., 25., 26. i 28. dubna. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketstream.

Můj bratr mesiáš

Tento týden máte poslední možnost potkat se s mesiášem a jeho bratrem. Alespoň tedy tím divadelním. Inscenace Můj bratr mesiáš proběhne v Divadle Kámen 26. dubna naposledy. A znovu si bude pokládat otázku: Má někdo, kdo má nejnáročnější představitelné poslání – například zachránit svět – právo na osobní život? Co všechno může bratr mesiáše? Co může milenka mesiáše, jeho partnerka, jeho punkerka?

V představení se objeví Kristýna Suchá, Lucie Zachovalová a Vít Macháček, kteří přivítají také jednoho hosta, autora knižní předlohy Martina Vopěnku.

Fantastická parta

Smysl pro spravedlnost, poctivost a ideály jako Don Quijote. Takové zastává i jedenáctiletý Alfonso, potomek Dona Quijota, který spojí své síly s nejlepším přítelem Pančem, tajnou láskou Victorií a se svými třemi králíky, aby zachránil milované město před katastrofou.

Ta přichází ve formě hrozícího se tornáda, které je ale pouhou návnadou zákeřného chamtivého obchodníka, jenž se snaží přesvědčit obyvatele města, aby mu prodali své domovy. Povede se fantastické partě ochránit hodnoty spravedlnosti, zachránit město a stát se tak jeho superhrdiny?

Ježíš je na Tinderu

A je tu mesiáš podruhé… tentokrát v Divadle Komedie. Ježíš je na Tinderu je konceptuální dílo, které zvědavě zkoumá naši paralelní přítomnost ve světě sociálních sítí. Hra o třech hercích, kteří bezstarostně ignorují divadelní konvenci, s kytaristou, jehož nástroj vůbec nezní jako kytara. Inscenace významného i kontroverzního režiséra Rodriga Garcíi míří na prkna Divadla Komedie v pouhých dvou uvedeních, která se uskuteční 23. a 24. dubna.

Čoko Fest

Milovníci čokolády slyšte! Fantastická čokoláda na vás čeká od 26. do 28. dubna v areálu Vinařství Chateu Valtice. Populární Čokofest nabídne různé čokolády a cukrovinky, ale také vás přiučí disciplíně vaření s čokoládou.

Foto: Čoko fest

Walda Gang & Tlustá Berta

Dvě české rockové partičky spojí své síly 26. dubna v Písku! Kapely Walda Gang a Tlustá Berta vyrazily na společné turné a své fanoušky zvou do Kulturního domu v Písku.

Spring Yoga & Dance Festival Ostrava

Tři dny úžasné inspirace, energie, jógy a tance. To je Spring Yoga & Dance Festival v Ostravě, který v industriálním prostředí Dolních Vítkovic nabídne více než 75 lekcí, workshopů, seminářů a koncertů. Nechte se unést nadpozemskou atmosférou festivalu již tento týden od 26. do 28. dubna.

Kdyby nebylo

Kdyby nebylo je druhou výstavou celoročního projektu galerie arto.to nazvaného Black & White – Nic není černobílé II. Vztahy. Výstava bude zahájena v sobotu 27. dubna a bude přístupná až do 31. srpna.

Výstava Kdyby nebylo rozvíjí nastolené téma vztahové sítě tentokrát v intimitě uměleckého prostředí silných, dnes již nežijících umělkyň, které měly přátelské vazby a silný lidský vliv na autorky mladší.

Foto: Arto.to galerie v Uhelném mlýně

Úvodní foto: Fantastická parta

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!