Koncerty naživo i online: na co se můžete těšit v týdnu od 15. do 21. června

Koncerty naživo i online: na co se můžete těšit v týdnu od 15. do 21. června 

Koncerty se s blížícím létem přesouvají do venkovních areálů a tak si opět můžeme užívat své oblíbené interprety naživo pod širým nebem. Tento týden se těšte na Olympic s novým klávesákem, Monkey Business, Tři sestry, Mňágu a Žďorp nebo oslavu nejdelší noci v roce s kapelou Čechomor. Naživo i online proběhne festival Rock for People.

Rock for People Home

Do online prostředí i ven zamíří tento rok festival Rock for People, který proběhne od 15. do 20. června. Série koncertů se představí v pěti českých městech – Praze, Plzni, Pardubicích, Ostravě a Kutné Hoře na nádvoří vybraných partnerských pivovarů loňského ročníku Rock for People.

Samostatné speciální koncerty známých českých kapel a hudebníků – Gaia Mesiah (15. 6.), Pokáče (16. 6.), Vypsané fiXy (17. 6.), Kapitána Dema (18. 6.) a Johna Wolfhookera (19. 6.) proběhnou pro omezený počet návštěvníků přímo v pojízdném live jukeboxu, tj. karavanu se vzhledem jukeboxu z 50. let, ve kterém hraje kapela. Fanoušci sami navolí písně z rejstříku daného umělce. Vystoupení bude možné díky livestreamu sledovat i na Mall.tv. 

Finální zastávka festivalu proběhne 20. června na letišti v Hradci Králové. V areálu uzpůsobeném pro 500 návštěvníků se na open-air scéně vytvořené z hangáru prostřídají všichni uvedení umělci v klasických festivalových setech.

Tři sestry

Všech 16 zastávek svého plánovaného Gambrinus tour 2020 se rozhodla odjet kapela Tři sestry. Koncerty se uskuteční v souladu s průběžně platnými omezeními, na ty nejbližší můžete vyrazit již v úterý 16. a ve středu 17. června od 19:30 hodin do letního kina v Chomutově či v pátek 19. a v sobotu 20. června od na tréninkové hřiště SK v Petrovicích u Sedlčan.

Muzika v Parku: Chinaski

V úterý 16. června od 17:00 hodin můžete zavítat i do pražských Riegrových sadů s jejich projektem letních venkovních koncertů Muzika v Parku. Čeká vás atmosféra letní zahrádky pod širým nebem a hudební program plný známých kapel, který odstartuje kapela Chinaski. Připraveno je zrekontruované historické pódium s místy na sezení a dostatečnými rozestupy. Chinaski si zde poslechnete i na přidaném koncertu ve čtvrtek 18. června rovněž od 17:00 hodin. 

Od června do srpna se na scéně bude hrát až dvakrát týdně –⁠ těšit se můžete na Annu K, Mirai, Banjo band Ivana Mládka, Roberta Křesťana a Druhou trávu a další. 

Olympic

Ve středu 17. června vystoupí na výstavišti PVA Expo Praha v Letňanech legendární kapela Olympic v prvním koncertu se svým novým klávesákem Pavlem Březinou, jenž nahradil klávesistu Jiřího Valentu, který v Olympicu působil více než tři desetiletí. Svou koncertní premiéru s kapelou Olympic Pavel odehraje v rámci projektu kulturního léta Prague Kemp Letňany. Slavné hity kapely si můžete vychutnat od 20:00 hodin.

Mňága a Žďorp 

Do živých koncertů se s vervou pustila i kapela Mňága a Žďorp. Ve čtvrtek 18. června se za ní od 18:00 hodin vydejte do letního kina na Špilberku v Brně, 20. června se chystá koncert v Aniččině dvoře v Přerově

Monkey Business

Monkey Business slaví letos dvacáté výročí a v pátek 19. června od 20:00 hodin rozjedou jako první kapela sérii koncertů na Slezskoostravském hradě. Hned o den později se na ně můžete od 16:00 hodin těšit v rámci letních venkovních koncertů v Olomouci před Sklubem.

Rybičky 48

Rybičky 48 odstartovaly svůj cyklus letních koncertů v polovině června. Letos se budou vracet na letní parkety a místa, ke kterým mají blízko a kde kdysi začínali. V sobotu 20. června míří na Sokolský stadion v Uherském Brodě, kde koncert začíná v 19:00 hodin. Těšit se můžete i na jejich oblíbené souputníky z kapely Street69.

Krumlovský slunovrat se skupinou Čechomor

V neděli 21. června od 20:30 hodin vypukne na hradu a zámku v Českém Krumlově Krumlovský slunovrat se skupinou Čechomor. Exkluzivní koncert během nejkratší noci v roce slibuje nezapomenutelný zážitek, zároveň je ale i připomínkou 20 let od prvního vystoupení skupiny v Českém Krumlově. Hosty budou zpěvák Ondřej Ruml a nadaní mladí hudebníci Alex a Maxim Šestákovi. Více o koncertu i dalším bohatém programu, který od pátku do neděle oživí Český Krumlov, si přečtěte v tomto článku.

Úvodní foto: Facebook kapely Čechomor

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!