Meky a Lenka živě, televizní spiknutí i kniha od Taberyho. Nabízíme kulturní tipy na úterý 17. března

Meky a Lenka živě, televizní spiknutí i kniha od Taberyho. Nabízíme kulturní tipy na úterý 17. března 

Karanténa pokračuje, ale kultura jede dál. Máme pro vás další tipy na zpříjemnění vašeho dne. Tentokrát se štítkem 17. března.

Spiknutí proti Americe nebo Spravedlnost podle Spensera

Začínáme znovu u videoték. Po včerejší třetí řadě Westworldu startuje HBO sérii Spiknutí proti Americe. Šestidílné dílo natočené na motivy románu spisovatele Philipa Rotha, nabízí alternativní verzi k samotným dějinám Spojených států, a to za druhé světové války. Kdo nasměruje Ameriku k fašismu se dozvíte večer od 20:00 na HBO nebo na paltformě HBO GO. Pokračuje také mimozemská romance, a to druhou řadou seriálu Roswell: Nové Mexiko. Netflix pak jako novinku nabízí svůj snímek Spravedlnost podle Spensera (Spenser Confidential) v hlavní roli s Markem Wahlbergem, jehož postava se ani po odchodu z vězení nevyhne bostonskému podsvětí.

Vládneme, nerušit Erika Taberyho

Novinář a šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery zabodoval s dárkem pro všechny příznivce svobodných médií a knih s politickou tématikou. Na svých sociálních sítích nabídl zdarma knihu Vládneme, nerušit, která není v knihkupectví delší dobu k sehnání. Taberyho dílo z roku 2006 se pokouší ukázat, kdy a kde se lidem politika ztratila. Jakou roli hráli hlavní aktéři Miloš Zeman, Václav Klaus či Václav Havel nebo konkrétní události. Stáhnout si ji můžete zde

Love Is Gold Kláry Vytiskové

Zpěvačka Klára Vytisková vydala nové album Love Is Gold, které navazuje na její pět let starý sólový debut Home. Jak už název napovídá, na desce zpívá hlavně o lásce a nechybí ani coververze Marty Kubišové nebo spolupráce s kapelou Lake Malawi. Love Is Gold je k poslechu například na Spotify. Jak se vám album líbí? To nám můžete napsat na sociálních sítích pod příspěvek.

Meky Žbirka a Lenka Dusilová LIVE

Umělci i nadále pokračují v živých vystoupeních přes sociální sítě. Na aktuální týden jsme pro vás vybrali všechny zajímavé koncerty, které najdete zde. Dnešek bude hlavně ve znamení Mira Žbirky, který vyzval fanoušky, aby mu playlist na koncert ve 21:00 sestavili sami. O hodinu dříve potěší facebookovou veřejnost také Lenka Dusilová, se kterou se minulý rok bavila i naše Kristýna Čtvrtlíková. Oba koncerty vám přesdílíme i na naše sociální sítě. 

Vzdělání pro děti i světové kurzy v angličtině pro veřejnost

Česká televize v pondělí spustila úspěšný projekt #UčíTelka, který se zaměřuje na vzdělávání dětí na prvním (dopoledne) a druhém stupni (odpoledka) základní školy. Na internetu ale najdete i spoustu vzdělávacích kurzů vyšší úrovně a to zcela zdarma. Skvělým příkladem je Classcentral.com, kde najdete materiál z nejprestižnějších univerzit na světě jako jsou Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale, Columbia a další. Jedinou překážkou je pochopitelně znalost anglického jazyka.

Jóga online

Pokud chcete pořádně protáhnout v klidovém režimu, není nad to naladit si online kurzy jógy. Takové nabízí například stránka Paulus YOGA, kde vás čekají hodiny i v následujících dnech. Oproti přesvědčení odborné veřejnosti připomínáme, že je to samozřejmě vhodné i pro muže. Cvičíte doma? A jak? Pochlubte se pod příspěvkem na sociálních sítích.

TV tip: Liga spravedlnosti nebo výročí Nezvratného osudu

DC vs. Marvel - tradiční souboj na poli komiksových filmů se asi jen tak konce nedočká. Rivalitu jsme připomínali i my, například v článku Dominiky Kubištové z minulého roku. Na Nově Cinema si dnes můžete pustit dílo jednoho z gigantů, který podle nás v duelu aktuálně prohrává. Justice League neboli Ligu spravedlnosti jsme hodnotili prúměrně, ale třeba je ta vhodná doba i na šílenou přepálenou řežbu superhrdinů. Pusťte si od 20:00 a dejte vědět, na čí straně je pravda. Hned poté na kanálu Nova Cinema zažijete i hru kočky s myší, tedy lépe řečeno smrti se svými obětmi v druhém díle série Nezvratný osud. Filmy, v originálne známé jako Final Destination, slaví dnes i jedno významné výročí. Je to 20 let od premiéry prvního dílu, což připomíná v článku Kristýna Čtvrtlíková. A přidává i zajímavosti!

Padlý řád rytířů Jedi

Jednou z nejlepších her minulé roku byla bezesporu návštěva předaleké galaxie v titulu Star Wars: Jedi Fallen Order od Electronic Arts. Poutavý příběh, dobrá hratelnost a grafika potěšila hráče i herní recenzenty a určitě se hodí pro delší dny v domácí karanténě. Navíc se dočkáte i herce Camerona Monaghana, který se stal předlohou pro hlavní postavu. Monaghan se v minulosti ukázal například jako seriálový Joker v Gothamu. Hru pořídíte na běžné platformy zhruba od tisícovky nebo v balíčku her služby Origin Access Premier, což je zjednodušeně něco jako herní Netflix.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtětě si také naše další výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. A taky mrkněte na včerejší tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!