Westworld, Outsider a pokřtěný Dan Bárta. Nabízíme kulturní tipy na pondělí 16. března

Westworld, Outsider a pokřtěný Dan Bárta. Nabízíme kulturní tipy na pondělí 16. března 

Každý den nové tipy na kulturu z pohodlí domova. V Informuji.cz vám po dobu trvání karantény budeme mile napovídat, jaké kanály máte sledovat a co si pustit. Budeme rádi i za vaše tipy a připomínky. Začínáme pondělkem 16. března.

Westworld III nebo nejnovější Spider-Man

Svět, který uspokojuje vaše touhy, se otevírá potřetí. Nová řada seriálu Westworld startuje právě dnes na HBO. Čeká vás osm dílů z futuristického zábavního parku. Dílo je inspirované filmem z roku 1973 a už delší dobu je jednou z vlajkových lodí stranice a VOD služby v jednom. Recenzi připravujeme po třech dílech. Na HBO GO se premiérově podíváte i na nejnovější díl marvelovského Spider-Mana. Snímek s podtitulem Daleko od domova se natáčel i v České republice. Víte, kde všude? Napište nám to do komentářů pod příspěvkem na facebooku! Netflix ode dneška nabízí oscarovou romanci Terapie láskou, za kterou Jennifer Lawrence obdržela Oscara. Rádi připomínáme i naše hodnocení zbrusu nového netflixového filmu Ztracené dívky.

Outsider knižní i seriálový

Stephen King je mistrem hororu, což dokazuje léta ve svých knihách. Na pultech českých knihkupectví se konečně objevila i jeho nejnovější kniha Outsider, ve které si pomáhá i s prvky detektivky. Ty ostatně ovládl už ve své sérii Pan Mercedes. Příběh detektiva Ralpha Andersona a trenéra Terryho Maitlanda podezřelého z vraždy nabídla v několika týdnech i videotéka HBO GO. Seriál už má za sebou finále a my samozřejmě máme i jeho hodnocení. Dáte přednost knize nebo sérii v televizi? Pokud máte Kinga opravdu v oblibě, přečtěte si i výběr jeho nejlepších filmových adaptací.

Kráska a zvířený prach

Jedenáct nových písní a celkově třináct skladeb nabízí nová deska Dana Bárty a Illustratosphere Kráska a zvířený prach. Oblíbený hudebník novou nahrávku kvůli kulturním restrikcím netradičně pokřtil na facebooku, na video se můžete podívat níže. "Některé kusy jsou intimní až minimalistické, jiné košatější až rozmáchlé. Myslím, že jsme se vystihli zdařile, je to pevné, pěkný tvar, udělali jsme krok správným směrem a jsem si skoro jist, že fanoušky opět potěšíme a nedůvěřivce příjemně překvapíme," láká na desku Dan Bárta. Třináct nahrávek už si můžete pustit třeba na Spotify.

Jsme s vámi ve Studiu DVA

Bob Klepl s Monikou Absolonovou už diváky jednou potěšili. Studio DVA ale se svými živými přenosy zdaleka nekončí. Po celý týden si pro diváky přichystalo live show, kterou odvysílá exkluzivně online na facebookovém profilu v klasických 19:00 hod. Dnes to bude talkshow s Ivanou Chýlkovou, Janem Krausem a Bobem Kleplem. O hudební doprovod se postará Radka Fišarová s výborným akordeonistou Aliaksandrem Yasinskim. Ve zbývajících dnech dorazí ještě Patrik Hartl, zazpívá Monika Absolonová a představí se i Zlata Adamovská s Petrem Štěpánkem. Diváky čeká i speciální vydání oneman show Vysavač s Bobem Kleplem. Celý program najdete zde.

Sloní Proudcast

Tento týden samozřejmě nepřijdete ani o pravidelný podcast na kanálech Informuji.cz. Host dalšího Proudcastu herec Tomáš Havlínek dorazil do našeho studia jen krátce po zákazu kulturních akcí s účastí nad 100 osob. Ten večer si Sloního muže v inscenaci Divadla ABC Elefantazie nezahrál a možná delší dobu ani nezahraje. S Bárou Bittnerovou se ale bavil nejen o kulturních omezeních a herectví pod obří maskou. Přišlo na jeho angažmá v Českých Budějovicích nebo spolupráci se "spolužákem" Tomášem Klusem. Osmý díl Proudcastu si poslechnete na Spotify , Apple Podcasts a Google Podcasts.

Jeden svět a Český lev na dafilms.cz

Sever Dafilms.cz nabízí výběr filmů z letošního festivalu Jeden svět, který se kvůli koronaviru přesunul do online videotéky. Ty nejlepší dokumenty tak najdete právě tam stejně jako přehlídku filmů nominovaných na ceny Český lev. Výběr z Jednoho světa pro vás nachystala Kristýna Čtvrtlíková. Rádi si na sociálních sítích přečteme i názor na vítěze tuzemských filmových cen a také vaše hodnocení oblíbených festivalových dokumentů! 

TV tip: Půlnoční dítě

Probíráme se pro vás i televizním programem. Finálové snažení soutěžících v pořadu Peče celá země si mohou diváci zopakvoat v iVysílání. Dnešní večer u obrazovek ale podle nás zpestří snímek Jeffa Nicholse Půlnoční dítě / Midnight Special. V něm sledujeme příběh Altona, který má nadpřirozené schopnosti a stane se proto cílem náboženských fanatiků. Z nevinného dítěte se stává štvanec, naštěstí má ale po boku tatínka Roye, který udělá vše pro to, aby odhalil Altonovo životní poslání. Provokativní snímek nabízí od 20:00 kanál Nova Cinema. Na upoutávku se podívejte níže.

Black Mesa aneb návrat herní klasiky

Zatímco se nadšení fanoušci produkce herní společnosti Valve těší na další dil série Half-Life s podtitulem Alyx, který nabídne vyžití pro milovníky virtuální reality, dostala se na trh reinkarnace prvního dílu této světoznámé značky. Black Mesa hraje na nostalgickou notu a vývojáři si dali záležet jak na hratelnosti, tak i pečlivém redesignu, díky kterému bude možná Black Mesa a oblast Xen k nepoznání. Hra vyšla na PC 5. března a seženete ji na Steamu přibližně za pětistovku.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. Buďte zdraví a žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!