21 nejočekávanějších koncertů roku 2020: Pop, rock, legendární kapely i vycházející hvězdy hudební scény

21 nejočekávanějších koncertů roku 2020: Pop, rock, legendární kapely i vycházející hvězdy hudební scény 

Nový rok přináší nové příležitosti, nové zážitky, nové koncerty! Do České republiky i v letošním roce zavítá řada hvězd, které už dlouhá léta vyprodávají tisícové koncertní haly, ale i mladí talentovaní umělci, kteří stojí na počátku nadějné kariéry.

Nadějný zpěvák v roce 2012 zvítězil v britském X Factoru a proslavil se díky coveru písně zpěvačky Shontelle - Impossible. Do Česka se vrací po pěti letech, tehdy vyprodal Lucerna Music Bar. 28. ledna vystoupí v pražském Foru Karlín. Na koncertu zazní i písně z nejnovějšího alba You, které vyšlo v říjnu minulého roku. 

Maluma (27. 2., O₂ Arena, Praha)

Kolumbijský zpěvák by se dal označit jako jedna z vycházejících hvězd latinské Ameriky a těší se velké popularitě především na sociálních sítích, kde má milionové počty sledujících. V České republice se proslavil především spoluprací s nejslavnější kolumbijskou zpěvačkou Shakirou na písni Chantaje. V Praze vystoupí podruhé a 27. února se pokusí vyprodat O₂ arenu.  

Alternativní rocková kapela v čele se zpěvákem s neobyčejným hlasem. I tak by se X Ambassadors dali popsat. Spolupracovali už s Machine Gun Kelly, Bebe Rexhou nebo Eminemem Imagine Dragons dělali předskokany. 4. března se v brněnské Flédě představí s hity Unsteady, Renegades nebo Home.  

Bývalý člen britské armády nahrál v roce 2004 album Back To Bedlam, které se stalo jedním z nejprodávanějších ve Velké Británii. Hity You're Beautiful, Goodbye My Lover nebo Wisemen přiveze 6. března do pražské Tipsport Areny. Představí především své nejnovější album Once Upon A Mind, které vyšlo v minulém roce.  

Skladby Complicated, Girlfriend, My Happy Ending, When You’re Gone nebo Sk8er Boi se staly symboly první dekády 21. století. Kromě těchto hitů Avril Lavigne do pražské Tipsport Areny 23. března přiveze i skladby ze své nejnovější desky Head Above Water se skvělou stejnojmennou skladbou.  

Britští Nazareth nejsou žádnými nováčky hudební scény. Fanoušky po celém světě těší už od roku 1968. V rámci výročního turné kapela představí 24. studiové album Tattooed On My Brain, a to 20. dubna v pražském Fóru Karlín. Alba zlaté éry Nazareth získala více než 50 zlatých a platinových ocenění a nejspíš jen málokdo nezná absolutně největší hit Love Hurts.  

Bývalý člen boybandu One Direction začal i jako ostatní členové rozjíždět sólovou kariéru. Uspěl už se svým debutovým singlem Sign Of The Times a může se pyšnit několika zlatými a platinovými oceněními. V pražské O₂ aréně se 11. května představí vůbec poprvé a bude propagovat nové album Fine Line, které vyšlo 13. prosince minulého roku.   

Rocková kapela představí na koncertu největší hity své čtyřicetileté kariéry, ale i skladby z nejnovějšího alba Flesh & Blood. Jako speciální hosté se představí švédská skupina Europe. 19. května zazní v brněnské DRFG Areně největší hity Whitesnake jako Is This Love nebo Here I Go Again. Legendární Europe fanouškům rovněž nabídnou průřez svou bohatou hudební kariérou. 

Kanadská zpěvačka se proslavila ústřední písní My Heart Will Go On k oscarovému Titanicu, za niž jednu zlatou sošku získala, a pyšnit se může i pěti oceněními Grammy. Do Prahy se vrací po dlouhých 12 letech a 21. května zde odstartuje evropskou část svého turné Courage World Tour, na kterém propaguje svou novou desku Courage.  

Britská skupina v Praze vystoupí 4. června v areálu Ledáren Braník, a to v rámci Prague Summer Festivalu. Jejich hudba by se dala charakterizovat jako nová generace deathcore se stále citelnějšími prvky metalcoru. Fanoušci se můžou těšit na největší hity jako Throne nebo Blessed with a Curse. Na festivalu vystoupí také anglicko-američtí The Foreigner, známí např. hitem I Want To Know What Love Is. 

Americko-arménská skupina odmítá jakékoliv škatulkování do jednotlivých hudebních žánrů. Jak říká basový kytarista Odadjian: "Můžete nás srovnávat s kým chcete. Je mi to jedno. Srovnávání a hudební škatulky nemají na tuhle kapelu žádný vliv. Fakt je fakt: Jsme tím, kým jsme." Svoji monumentální show přivezou 16. června do O₂ arény v Praze. 

Legendární kapela se po třech letech vrací na pražské letiště v Letňanech, kde vystoupí 19. června letošního roku. V rámci nové série koncertů Guns N’ Roses vystoupí ve 13 evropských městech, turné zahájí 20. května v Lisabonu. Kytarové struny rozezní největší hity, ať už Sweet Child O’ Mine, November Rain nebo Knockin’ On Heaven’s Door.  

Po dlouhých sedmi letech se do Prahy vrací jedna z největších amerických rockových kapel, která v Evropě dohraje pouze omezený počet vystoupení. Kapela s již padesátiletou existencí a legendárním frontmanem Stevem Tylerem zavítá 24. června do O₂ Arény, aby potěšila silnou fanouškovskou základnu, kterou v České republice má.      

Na hudební scéně není žádný nováček. Kravitz se proslavil nejen jako zpěvák, ale i skladatel, producent a multiinstrumentalista. Našel zalíbení v nejrůznějších žánrech, funku, soulu i rocku 60. a 70. let. Nechává se inspirovat i mladšími umělci, ale zároveň na pódiu reflektuje své dlouholeté zkušenosti. V rámci svého dvouletého turné Here To Love přijede 30. června do O₂ arény. 

Závěrečné turné, které by si neměl nechat ujít nikdo. Po pětačtyřicetileté hvězdné kariéře se Kiss rozhodli prodloužit své poslední turné End Of The Road a 1. 7. zavítají do O₂ areny v Praze. "Všechno, co jsme vybudovali a všechno, co jsme si za poslední čtyři desetiletí podmanili, by se nikdy nestalo bez milionů lidí po celém světě, kteří v těch letech naplnili kluby, arény a stadiony. Toto turné bude závěrečná oslava pro ty, kteří nás viděli a poslední šance pro ty, kteří ne. Odejdeme stejně, jako jsme přišli - Unapologetic and Unstoppable," řekli KISS. 

V rámci turné Legacy se fanoušci anglické heavymetalové skupiny můžou těšit na neuvěřitelnou jevištní show plnou šílených rekvizit. Sinobo stadionem v Praze se 7. července rozezní největší hity, např. The Trooper nebo Run to the Hills. Držitelé ceny Grammy za nejlepší metalové vystoupení už celosvětově prodali více než 100 milionů alb. 

V současné době jeden z nejvýraznějších českých interpretů se po roce vrací 26. září do O₂ areny, aby zde předvedl svou show. V minulém roce vydal album Kontakt, které mimo jiné obsahuje skladbu Aleiao s pěti miliony zhlédnutí na YouTube. Ben ani tentokrát neprozradil, jak bude stage vypadat a co na fanoušky čeká, takže bude jeho koncert opět plný překvapení.  

Jedno z nejzásadnějších jmen žánru elektronické hudby v posledním desetiletí se 8. října vrací do pražské Tipsport Areny. Hity Chainsmokers dosahují astronomického počtu zhlédnutí na YouTube, mají za sebou několik úspěšných spoluprací, např. s Coldplay na hitu Something Just Like This nebo s Halsey na písni Closer.  

Norské popové trio se těšilo největší popularitě v 80. letech, a to po vydání písně Take On Me s originálním klipem, který dodnes nestárne. Na cenách MTV za něj v roce 1986 posbírali řadu ocenění, např. za nejlepší experimentální video nebo nejlepší speciální efekty. Do Česka A-ha dorazí 28. října poprvé a budou oslavovat 35 let již zmíněného hitu Take On Me

Česká indie-popová kapela má za sebou v loňském roce skvělý úspěch, když se na Eurovizi s písní Friend of a Friend umístila na 11. místě. 6. 11. odehrají v pražském O₂ universu doposud největší koncert na domácí půdě: „Věříme, že v tomhle jsme nejsilnější. Hrát před několikatisícovým publikem a na velké stagi. Takový koncert byl vždy naším cílem. Ta energie je ve velké hale úplně jiná,“ shrnuje frontman Albert Černý. 

Na přeloženém turné se speciálním hostem Ozzy fanouškům přislíbil skvělou show: „Nemůžu se dočkat, až znova pohnu zadkem, ale musíte být trochu trpělivější. Chci být na 100% připraven vyrazit, pořádně to na vás rozbalit a vystřelit vás z bot. Neodcházím do důchodu, pořád koncertuju a také je tu nové album. Všem fanouškům upřímně děkuju za trpělivost a loajalitu, miluju vás.“ Velká osobnost rockandrollu a několikanásobný držitel Grammy vystoupí spolu se speciálním hostem, heavymetalovou legendou Judas Priest 13. 11. v O₂ areně.  

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!