Filmové tipy, týden 43: Zombíci, návrat do Castle Rocku a kapka české aristokracie

Filmové tipy, týden 43: Zombíci, návrat do Castle Rocku a kapka české aristokracie 

Premiéry v kinech, slibné seriály a další novinky ze světa filmové a televizní zábavy. Tentokrát pro vás máme i dětský nebo český film a druhou řadu série s brilantním klaunem z To Billem Skarsgårdem.

Zombieland: Rána jistoty

Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin a Emma Stone se vrací do postapokalyptického Zombielandu. Dodržují stará známá pravidla a čeká je i další hora nemrtvých k likvidaci. V mnohém jde o kopii úspěšného prvního dílu a i přes občasný záchvěv logiky a jednání některých postav nabízí pokračování zábavnou oddechovku, kterou očekáváte. Klasikou však zůstane spíše první díl. Brzy nabídneme i recenzi.

Posledni aristokratka

Filmová adaptace Poslední aristokratky nejspíš předčí zbylé konkurenty v tuzemském kinorybníčku, ale ze svého potenciálu maximum nevytěžila. V komedii Jiřího Vejdělka najdete hlavně zimní lásku jemně okořeněnou kapkou ořechovky a celkem logicky převyprávěný příběh. Z hereckého obsazení vyniká zejména Pavel Liška, pobaví ale celý snímek. A už tím vysoce převyšuje většinu nejen letošních českých snímků. Hodnocení zde.

Sněžný kluk

A kina nabídnou i něco pro ty nejmenší. Sněžný kluk je velmi příjemnou animovanou pohádkou o přátelství, snech a lásce k druhým. Ačkoliv koncept Yettiho můžeme vidět v mnoho podobách, příběh je zajímavý, originálně zpracovaný a dobře se na něj kouká. Vznikl však v koprodukci s Čínou a tím pádem může být více zaměřen na východní obecenstvo. Za všechno mluví například scéna s mapou jihovýchodní Asie, ve které je vidět, že si Čína klade nároky na Jihočínské moře včetně oblasti u vietnamského pobřeží. Český, východním režimem neovlivněný pohled, nabízí naše Petra Sasínová.

Castle Rock II

Psychologicky laděný horor z oblíbené části světa literárního génia Stephena Kinga se vrací s druhou řadou. Diváci znovu dostanou mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění jaký známe z mistrových nejoblíbenějších děl. Premiérovou sezónu zakončil pořádný cliffhanger, a tak byli fanoušci Kingova díla napjati. První tři díly už jsou k dispozici na platformě HBO GO. V jedné z ústředních rolí se vrací démonický Bill Skarsgård, kterého známe z další Kingovy adaptace, letošního To Kapitola 2.

Žít se sebou

Každý by někdy chtěl být lepší verzí sebe sama. Co se ale stane, když zvláštní rituál vytvoří vaši přesnou kopii, která zaujme vaše místo? V hlavní dvojroli zábavného nováčka mezi seriály Žít se sebou se představil Paul Rudd, filmový Ant-Man či Mike z kultovního seriálu Přátelé. První řadu nabízí už týden ve své videotéce Netflix, a to i s českou podporou. Připravujeme hodnocení.

Další novinky a recenze, včetně programů kin, najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!