Ant-Man a Wasp: mravenčí Avengers na oddych

Ant-Man a Wasp: mravenčí Avengers na oddych70%

Po naprosto klíčových událostech v Infinity War se vracíme zpět v čase, abychom objevili, kde pracoval mraveneček můj, než se před ultimátní válkou schoval do jehličí. Nejmenší hrdina je tu znovu a tentokrát i s vosou! Platí u Ant-Mana, že co je malé, to je hezké?

Film Ant-man a Wasp plynule navazuje na události po filmu Captain America: Civil War, kdy se Scott Lang zapojil do bitvy proti Tonymu Starkovi a jeho týmu. Kvůli porušení Sokovijské dohody dostal domácí vězení a čip na nohu. Zároveň mu nepovolené „vypůjčení“ obleku zadělalo na nepříliš dobré vztahy s Dr. Henrym Pymem a jeho dcerou Hope van Dyne, kteří se dostali do hledáčku FBI. Avšak sen svede charaktery opět dohromady a nesourodý tým musí dokázat, že je schopný společně zachránit věci, na kterých opravdu záleží. Obzvlášť, když si musí poradit s náladovým regulátorem, který funguje, jak se mu zachce, a s opětovnou návštěvou kvantové říše.

V případě Ant-Mana se jedná určitě o rodinnou oddychovku. Takže ti, co čekají film podobný posledním Avengers, se pravděpodobně budou trochu nudit. Zločinci nejsou tak propracovaní a kvalitní jako opěvovaný ThanosInfinity War. Dokazují, že jsou pouze obyčejní lidé a mají tedy pouze lidské a neoriginální motivy, ať už se jedná o chamtivost, pomstu nebo pud sebezáchovy. Proto celý film působí spíše jako akčnější pohádka, kde dobro zvítězí nad zlem bez zbytečného násilí a větší destrukce okolí (auta se přece nepočítají).

Představitel hlavního hrdiny Scotta Langa (Paul Rudd) působil ve své roli daleko pohodověji a zkušeněji než v jedničce. O poměrně kvalitní humorné situace nebyla nouze a působily dostatečně přesvědčivě a nenuceně, aby divákovi nepřipadaly přehrávané a agresivní. Vztah mezi Scottem a Hope jakožto týmovými hráči má dynamiku a je uvěřitelný. Wasp se ukázala jako hrdinka s ostrými lokty a rychlým myšlením, které často zachránilo situaci a i Ant-Manův zadek. Jejich osobní vztah je poněkud zmatený, a tak jeden neví, jestli se pouze tolerují nebo zbožňují. Jako ve všech Marvelovkách i zde se objeví Stan Lee a jeho pět minut slávy docela stojí za to. Akční scény jsou stejně jako v jedničce poměrně originální a vyvážené vůči ostatním scénám. Ono taky kolik hrdinů umí sebe a věci okolo libovolně zmenšovat a zvětšovat?

Ant-man i Wasp jsou malými hrdiny Marvelu - a to nejen doslova, ale i v porovnání s ostatními filmy z tohoto universa. Přesto zastávají jedinečnou roli. Jejich schopnosti jsou vytvořeny pomocí vědy, nikoliv nehody nebo magie. A právě ta věda je na filmu velice poutavá. Vykreslení kvantového prostoru se povedlo zajímavým způsobem. Dost diváků by se jistě rádo nechalo zmenšit, aby si prohlédli jen těžko představitelnou říši. A řekněme si zcela upřímně, kdo by nechtěl mít doma sbírku modelů aut či domů, které může zvětšit a použít, kdy se mu zachce? A vůbec, kdo by nechtěl přenosnou laboratoř!

Pokud jste nenáročnými fanoušky filmů od Marvelu, kde vám stačí pouze občasná, ale zato originální akce s odlehčujícím humorem a špetkou vědy, tento snímek si zcela jistě užijete a odpočinete si u něj. Pokud jste náročnějšími diváky, jistě najdete dostatek chyb, ať už v záporácích nebo v předvídatelnosti děje. Pro doplnění mezer ve znalostech o vývoji děje i hrdinech „ságy o Avengerech“ ale jasný palec nahoru!

Připravila: Magda Ševčíková

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Ant-Man a Wasp

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!