Představitel klauna Pennywise nevyloučil třetí pokračování hororové adaptace románu To

Představitel klauna Pennywise nevyloučil třetí pokračování hororové adaptace románu To 

"Pokud by se to vzalo za správný konec, mohla by to být legrace." Věta jak vystřižená ze slovníku strašidelného klauna z dvoudílné adaptace románu Stephena Kinga To. Zatímco pokračování s podtitulem Kapitola 2 právě dobývá kina, sám Pennywise Bill Skarsgård připustil, že by se filmaři mohli vrátit zpět v čase a zkusit převyprávět divákům původ stvoření, které na sebe nejčastěji bere podobu tančícího klauna s balónky.

Za normálních okolností by se o trojce mluvilo s jakousi samozřejmostí. Úvodní film i druhý hororový hit sbíral a sbírá diváky u nás i v zahraničí a především výkon Skarsgårda stojí za návštěvu kina, i když je pokračování dle naší recenze až příliš natahované. Problém je však nedostatek materiálu. Kingova kniha je zcela vyčerpaná a nastavit vynikající předlohu z roku 1986 o další díl se zdá být riskantní záležitostí. Tvůrci se ale mohou vydat oklikou.

Bill Skarsgård v rozhovoru pro server Enterteiment Weekly připustil, že by si klauna mohl znovu zahrát, pokud k tomu bude ta správná příležitost. "Kniha končí v závěru druhého filmu, takže je to poslední kapitola tohoto příběhu. Existuje ale zajímavý nápad s návratem v čase do doby, než se to všechno stalo. Volně stojící příběh, ale zřejmě ve stejném Kingově universu. Z toho může být něco zajímavého. Pokud by se to vzalo za správný konec, mohla by to být legrace," uvedl švédský herec.

To vypráví generační příběh o partě přátel z takzvaného Losers clubu, kteří se jako děti a následně i dospělí postaví teroru strašlivého klauna a jeho podob v městečku Derry. Více než třicet let starý Kingův román přenesl na plátna argentinský režisér Andy Muschietti. V hlavních dospělých rolích se objevili například Bill Hader, James McAvoy, Jessica Chastain nebo již zmiňovaný Bill Skarsgård. O známých adaptacích Stephena Kinga jsme napsali zajímavý přehled, který najdete zde. Máte rádi předlohu slavného mistra hororu? A chtěli byste vidět třetí díl snímku To? 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!