Filmový týden #16: Vzestup Skywalkera, karlovarská optická iluze i další Kingova adaptace

Filmový týden #16: Vzestup Skywalkera, karlovarská optická iluze i další Kingova adaptace 

I v minulém týdnu se ve světě filmu ozvaly festivaly. Tentokrát se fanoušci kinematografie mohli zajet podívat na Finále Plzeň, kde naše redakce viděla například filmy jako Humorista nebo Baťa, první globalista. Ozval se ale i Mezinárodní festival v Karlových Varech, který odkryl logo pro 54. ročník. I v zahraničí došlo k důležitému filmovému odhalení, zejména příznivci ságy Star Wars totiž už vědí, jak se jmenuje devátý díl.

Vzestup Skywalkera (The Rise of Skywalker), to je název devátého dílu ze ságy Star Wars. Studio Disney ho odhalilo na festivalu Star Wars Celebration. Fanoušci této série se zde také dočkali prvního teaseru. O filmu, který má přijít do kin 19. prosince, jsme psali zde.

O pozornost se ale přihlásil i český filmový rybníček. Organizátoři KVIFFu, tedy karlovarského filmového festivalu, v čele s Jiřím Bartoškou totiž na tiskové konferenci odhalili nové logo 54. ročníku, o které se opět zasloužilo studio Najbrt. Zároveň ohlásili, že cenu předají kameramanovi Vladimíru Smutnému. A festival, který se bude konat 28. června až 6. července, vzdá hold i egyptskému režisérovi Júsufovi Šahínovi retrospektivní přehlídkou jeho filmů.

Na festivalovou atmosféru se však mohli její příznivci zajet podívat v minulém týdnu do Plzně, kde probíhalo od 11. do 16. dubna Finále Plzeň. Akce, která se zaměřeje na českou produkci, a to nejen filmovou, ale i televizní a internetovou, nabídla například filmy jako Baťa, první globalista, Humorista nebo Cesta jako žádná ze sta

Antihrdina i Kingova adaptace

V minulém týdnu nám ale neunikly ani filmové premiéry v českých kinech. Dočkali jsme se například remaku komiksového antihrdiny Hellboye. Představila se i další z adaptací hororových románů Stephena Kinga, Řbitov zviřátek. Na stříbrná plátna se dostal ale samozřejmě i animovaný film, tuto kategorii nyní reprezentoval Hledá se Yetti. Z prudukce internetových filmových platforem jsme pro vás tentokrát představili recenzi na Bird Box od společnosti Netflix.

A na jaké filmy a seriály se těšit v dalších měsících? Kromě již zmiňovaného teaseru k deváté řadě Star Wars se fanouškům sci-fi poodhalily i další záběry z chystaného pokračování jiné série, X-menů. Dark Phoenix vyletěl do světa s dalším trailerem. Co se stane, když obdivovaní superhrdinové zneužijí své schopnosti, nám potom poodhalí video, které poutá na seriál The Boys. A vyšla i první upoutávka ke konkurentovi Lego příběhu se jménem Playmobil: The Movie.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!