Barbora Poláková

Herec/Herečka

Barbora Poláková

Po ukončení EKO Gymnázia v Poděbradech pokračovala oborem činohra na Divadelní fakultě Akademie múzických umění v Praze, kde byli jejími profesory Jana Hlaváčová, Boris Rösner či Ladislav Mrkvička. Následně se stala členkou Divadla na Vinohradech.

Známou se mimo jiné stala účinkováním v divadelní hře Blonďatá bestie (A studio Rubín), v níž ztvárnila českou političku Kristýnu Kočí.

Jako herečka natočila videoklipy k písním Superstar od uskupení Supercrooo a Láska tě spoutá Petra Muka; jako zpěvačka natočila klip ke skladbě Kráva. V létě 2012 se s Davidem Kollerem autorsky a interpretačně podílela na protestsongu nazvaném Sami (jsme v prdeli), který byl složen pro politický kabaret Blonďatá bestie II: Blonďatá bestie vrací úder, a jenž reflektuje české politické korupční kauzy.

V roce 2012 se účastnila televizní taneční soutěže StarDance …když hvězdy tančí.

Od podzimu 2013 je jednou z představitelek hlavní role Lucie v muzikálu Lucie, větší než malé množství lásky.

V listopadu roku 2015 vydala své první, eponymní, album, kterému v srpnu vyšel první singl Nafrněná s klipem, který natočila Tereza Kopáčová. Album obsahuje i její první známý song Kráva.

S přítelem, českým hercem Pavlem Liškou, má dceru Ronju, která se narodila v Kladně 29. září 2015.

Staň se publicistou a napiš biografii k osobě Barbora Poláková. Stačí se přihlásit a můžeš začít publikovat. Buduj s námi kulturu na Informuji.cz

Barbora Poláková ve filmu...

Bábovky

Bábovky

ČSFD: 63% INFO: 55%

V kinech od: 24.9.2020 Žánr: Romantický, Drama, Komedie

Krajina ve stínu

Krajina ve stínu

ČSFD: 67%

V kinech od: 10.9.2020 Žánr: Drama, Historický

Kvarteto

Kvarteto

ČSFD: 56% INFO: 70%

V kinech od: 30.11.2017 Žánr: Komedie

Barbora Poláková: Napsali jsme...

Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout