Do kin přichází francouzská komedie Rock‘n Roll o stárnutí a hvězdném filmovém prachu

Do kin přichází francouzská komedie Rock‘n Roll o stárnutí a hvězdném filmovém prachu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Guillaume Canet má vlastně vše, po čem jen může muž snít - je uznávaným hercem, vede domácký život s Marion, má koně, dům na venkově... jeho život se zdá být pohádkově ideální do chvíle, než mu mladá herečka dá jasně najevo, že je totálně antisexy. Guillaume si tedy umíní, že se musí změnit. Radikálně a hned.

Skvěle obsazenou inteligentní francouzskou komedii Rock‘n Roll posílá 30. listopadu Asociace českých filmových klubů do českých kin, ovšem ještě před premiérou bude film uveden i v rámci Festivalu francouzského filmu.

Guillaume Canet, scenárista, režisér a představitel hlavní role, který se celosvětově proslavil filmem Dannyho Boyla Pláž, nosil myšlenku filmu o celebritách a jejich soukromém životě v hlavě už dlouho. Z prvotního nápadu postupně vykrystalizovala komedie zaměřená jednak na jeho osobní život s Marion Cotillardovou, držitelkou mnoha hereckých ocenění, včetně Oscara, Césara i Českého lva, a na nepřiměřený strach ze stárnutí, se kterým se lidé vyrovnávají různým způsobem.

Chcete opravdu vědět, jaký jsem? Dobře, ukážu vám to. Ukážu vám všechno – moji matku, jaký jsem v posteli s Marion, půjdeme až na dřeň. Chtěl jsem si pohrát s naším mediálním obrazem a s naší slávou, předstírat, že pootevíráme dveře a… většinu věcí si vyfabulovat.

Guillaume Canet

A tak filmový Guillaume žije spokojeně do chvíle, než mu jeho dvacetiletá herecká kolegyně suše oznámí, "že už nejede rock´n´roll" a na žebříčku „šukatelnosti“ herců se prý propadnul na úplné dno. Guillaumova následná radikální proměna zachází tak daleko, jak nikdo z přítomných nečekal.

Komedie se v distribuci AČFK neobjevuje tak často, posledním takovým dílem byla hořkosladká komedie Muž jménem Ove.

"Když se letos na Berlinale objevila šaráda s cool jménem Rock‘n Roll, zbystřili jsme. Super obsazení, vysoká úroveň inteligence, krásné kopance do filmového světa, nálada mezi třeskutou crazy komedií a jemnou analýzou strachu ze stárnutí a hledání vlastní identity. Tenhle film prostě jede rock ‘n‘ roll, má divácký potenciál a zároveň je ukrutně vtipný a opravdu chytrý. V tomhle případě nás opravdu baví být při tom," komentuje výběr filmu Jan Jílek, koordinátor akvizic AČFK.

Premiéra filmu Rock'n roll proběhne 30. listopadu, první projekce proběhne již 23. listopadu v kině Lucerna v rámci Festivalu francouzského filmu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Více o "AČFK"

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!