Romantický film o teroru v Bataclanu? I přes petici půjde do vysílání

Romantický film o teroru v Bataclanu? I přes petici půjde do vysílání

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


13. listopad 2015. Na koncert americké kapely Eagles of Death Metal v pařížské hudební hale se chystá kolem 1 500 fanoušků. Během show však do budovy vtrhnou tři útočníci s puškami i ručními granáty. Kvůli jejich řádění zemře devět desítek návštěvníků. Další jsou vážně zranění.  

Tato tragická událost bohužel není žádným filmovým scénářem, ale realitou, k níž došlo během teroristických útoků v Paříži v listopadu 2015. Přestože se jedná o velmi citlivou záležitost, rozhodla si jí vzít jako námět svého filmu televize France 2. Nejedná se však o dokument, jak by možná mnozí předpokládali, ale o fiktivní love story vyprávějící příběh svobodné matky a uprchlíka z Afghánistánu, kteří se seznámí právě během tohoto krvavého masakru. 

Svůj záměr oznámila televize v prosinci. Kvůli velké vlně nevole, kdy svou nespokojenost vyjadřovali jak pozůstalí, tak svědci útoku, uvedení snímku odložila. Petici, kterou vytvořila Claire Peltier, jejíž partner v Bataclanu skutečně zahynul, podepsalo 46 tisíc lidí. Nyní však přichází další zlom. France 2 uvedla, že snímek nakonec do vysílání pustí. Čekala prý jen na to, až se uklidní emoce.  

Tiskový mluvčí televize oznámil, že je snímek již hotový. Konkrétní datum uvedení ale zatím není znám. Ještě předtím chce totiž manažerský i produkční tým stanice snímek přehodnotit a znovu konzultovat s asociacemi, které zastupují oběti útoku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!