Svatý grál je v ohrožení. HBO uvede americký seriál Soumrak Templářů

Svatý grál je v ohrožení. HBO uvede americký seriál Soumrak Templářů

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na televizní obrazovky se chystá nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku. Jeho úkolem není nic lehčího než ochrana nejcennější křesťanské relikvie - Svatého grálu. Historické drama Soumrak templářů uvede česká mutace stanice HBO.

Původně měli jen chránit zástupy poutníků z evropského kontinentu do Jeruzaléma. Jak se psala historie, tak ale templářský řád zesílil a vstoupil na válečná pole. Ten nejdůležitější úkol ho ale teprve čekal. Ochranu Kristova kalichu a tajemství, která mohou způsobit věčnou zkázu, přiblíží v první sezóně dramatická show tvůrců Dona Handfielda a Richarda Raynera.

Seriál se soustředí na činnost řádu v průběhu 14. století, kdy se blížil jeho konec. Podle HBO půjde o příběh tragického skonu templářů, který ještě nikdy nebyl vyprávěn v tak ucelené formě. Stanice sází na neokoukané tváře, popularitu historických seriálů i tajemno, které legendární bratrstvo válečných mnichů obklopuje.

 

Jestli složité vztahy s francouzským králem nebo konečnou zradu, která řád rozvrátila, odhalí tvůrci už v první řadě Knightfallu nebo se dočkáme pokračování se teprve ukáže. Jaký bude první zásah mečem ale diváci uvidí už dva dny po americké premiéře, 8. prosince na české HBO.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!