Filmové a seriálové tipy, týden #49: Shledání v divočině, podoby války i loučení Juraje Jakubiska

Filmové a seriálové tipy, týden #49: Shledání v divočině, podoby války i loučení Juraje Jakubiska 

Zrádná divočina, hroutící se svět pod kybernetickou hrozbou nebo odlišné pohledy na hrůzy války. Co si vyberete z naší nabídky?

Dcera divočiny

Helena je dítětem divočiny. Od mala si vypěstovala blízký vztah se svým otcem, který ji učí soužití s přírodou. O to větší šok přichází poté, co se dozví, že její matka byla mimo civilizaci zatažena násilím a ona je dcerou násilníka a únosce. Takzvaný Král bažin se vrací do jejího života v dospělosti a Helena musí své přísně střežené tajemství odhalit. V dramatu podle knihy Karen Dionne se představují Daisy Ridley a Ben Mendelsohn.

Perinbaba a dva světy

 

Dlouhých 38 let po prvním díle přichází režisér Juraj Jakubisko s volným pokračováním své Perinbaby, bohužel také posledním filmem, který natočil. Lukáš, syn Alžběty a Jakuba z úvodního příběhu se vydává do světa za štěstím a snad i nějakou tou láskou. Perinbaba se stává jeho průvodkyní a ochránkyní před zlými živly. Cílem je bájná země hojnosti. Podle legendy se nachází až na samém konci světa. Cesta k ní je však trnitější, než se na první pohled zdá. Film z roku 1985 si můžete připomenout klikem na loga streamovacích služeb pod názvem.

Otec a syn

Není nic strašnějšího než nečinně čekat, zda se milovaný syn vrátí živý a zdravý z jednoho z nejstrašnějších konfliktů v dějinách. Když je mladý Thiern v roce 1917 odveden na bojiště první světové války, přidává se jeho otec Bakary do armády, aby ho osobně ochránil. Zatímco sedmnáctiletý voják se nechá zlákat příležitostí odvážně stát v první linii, zoufalý otec se snaží udělat vše pro to, aby se oba v pořádku vrátili domů. V historickém dramatu si otce zahrála hvězda Nedotknutelných Omar Sy.

Druhá světová válka: Na frontě

 

Z první světové války se přesouváme do té druhé. Netflix přichází s impozantním svědectvím, které konflikt nabízí nejen v barevném provedení. Dokumentární seriál kombinuje upravené archivní záběry, výpovědi a takřka živé hrůzy skrze televizní obrazovku. To vše vyprávěné hlasem z nové trilogie Star Wars Johnem Boyegou.

Nech svět světem

 

Natočený podle románu Rumaana Alama, Nech svět světem je děsivým náhledem na hroutící se svět pod hrozbou manipulace a nových technologií. Dva cizinci hledající útočiště u rodiny, která užívá idylické dovolené v luxusním domě. Jejich pohoda je narušena kybernetickým útokem, který si postupně podmaňuje život, jak ho dosud znali. Snímek Sama Esmaila disponuje skvělý obsazením včetně Julie Roberts, Ethana Hawka nebo Mahershaly Aliho.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!