Akce s volným vstupem v Praze, které stihnete do konce prázdnin

Akce s volným vstupem v Praze, které stihnete do konce prázdnin 

Hledáte kulturní vyžití v hlavním městě, a zároveň byste rádi ulehčili své peněžence? Přinášíme tipy na bezplatné festivaly, letní kina i akce pro rodiny s dětmi, které se v Praze odehrají do konce léta.

Pohádkový workshop aneb Výroba pohádkových kostýmů

Vezměte své ratolesti na výlet do světa nejznámějších pohádek největší české spisovatelky. V rámci celoroční interaktivní expozice ve čtvrtém patře obchodního domu Kotva se ve středu 28. července odpoledne koná workshop určený předškolním dětem, při kterém si vyzkouší vyrobit princeznovské ozdoby, čertovské masky nebo třeba rytířské meče. Sraz je v 15 hodin u pokladny před vstupem na výstavu. Poslechněte si rozhovor s kurátorkou výstavy Zuzanou Tóthovou v rámci podcastové série Proudcast Informuji.cz. 

Ozvěny FAMUFESTu

Nestihli jste letošní FAMUFEST? Ohlédnout se za vítěznými studentskými počiny můžete v sobotu 31. července na speciálním venkovním promítání v prostorách plovárny Baden Baden a Bike Jesus na ostrově Štvanice a k tomu si poslechnout koncerty, zahrát si míčové hry na pláži nebo jen tak posedět u občerstvení. Poslednímu ročníku festivalu tvorby současných i bývalých posluchačů FAMU jsme se věnovali v sedmnáctém vydání KulTýdne.

Dyzajn Market

Prohlédnout si a případně i zakoupit originální šperky, módní kousky, kabelky i batohy, porcelánové nádobí, rozličné dekorace, hračky či papírenské zboží z dílny více než sto padesáti českých i zahraničních designérů máte možnost v sobotu 31. července a v neděli 1. srpna v areálu holešovického Výstaviště. Pokud vám při zhlédnutí autorské tvorby vyhládne, můžete si pochutnat na sladkých i slaných pokrmech nebo výběrové kávě.

Open House Praha

Architektura je pro všechny. Takové motto hlásí festival, který v hlavním městě každoročně otevírá desítky běžně nepřístupných budov. Tentokrát návštěvníci o víkendu od 7. do 8. srpna v souvislosti se 150. výročím narození Jana Kotěry nahlédnou do strašnické Trmalovy vily, Vršovické vodárny v Michli či Laichterova domu na Vinohradech.

Repertoár míst se letos rozšíří i o umělecké prostory a ateliéry, zpřístupní kupříkladu Uměleckou zahradu pod Nuselským mostem nebo rodící se Kunsthalle Praha. Novinkou budou také prohlídky interiérů významných hotelů, ať už Mama Shelter Prague (někdejší Parkhotel Praha v Holešovicích), Boutique Hotelu Jalta na Václavském náměstí či dejvické ikony sorely – Hotelu International Praha. Více o akci zde.

Barevná devítka

Poslední sobotu před návratem žáků a studentů do školních lavic můžete strávit na multikulturním festivalu ve vysočanském parku Podviní. Ten stejně jako v minulých letech ovládnou během odpoledních a večerních hodin 28. srpna cizokrajné kultury, hudba i gastronomické pochoutky z nejrůznějších koutů planety. 

Praha pod mikroskopem v CAMPu

Nabitý prázdninový program zasvěcený stověžaté matce měst připravilo pražské Centrum architektury a městského plánování, jež láká na letní kino na nádvoří, komentované procházky s netradičním pohledem na známé lokality v metropoli, koncerty i tematické pub kvízy. Nenechte si ujít promítání oscarového Chlastu či portrétu kalifornské metropole Los Angeles hraje sebe nebo kupříkladu vycházku po stopách staveb Karla Pragera. Další programové tipy najdete v dvacátém šestém KulTýdnu.

Foto: Pexels

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!