Velkolepá interaktivní výstava přiblíží život, tvorbu a poselství jedné z našich nejvýznamnějších spisovatelek Boženy Němcové. Nenechte si ujít unikátní kombinaci informací ze života Boženy Němcové, jejích pohádek, filmových kostýmů a mnoha dalších skvělých zážitků. Staňte se součástí vlastního pohádkového příběhu!

Božena Němcová byla na tehdejší dobu velmi moderní spisovatelka, která předběhla svou dobu vlastní nekonvenčností, odvážností, otevřeností, emancipovaností a kritičností. Řekla: „Kdybych měla volit, tedy bych si přála narodit se znova až za dvě stě let, neboť nevím, bude-li do té doby takový svět, v jakém bych já chtěla žít s rozkoší.“ A proto i výstava Svět pohádek Boženy Němcové představuje její tvorbu v moderním pojetí a symbolicky tak oslavuje 200. výročí autorčina narození.

Dozvíte se, jaký byl život Boženy Němcové, kde všude cestovala a jaká byla její tvorba. Těšit se můžete na jednotlivá pohádková prostředí, ve kterých zažijete svůj příběh, pořídíte si vlastní originální a nejlepší fotografie na památku. Převtělíte se do role slavné spisovatelky a vytvoříte si pohádku s vlastním koncem nebo se na chvilku zastavíte a poslechnete si některé z báchorek Boženy Němcově čtené známými českými osobnostmi. A protože jedním z typických znaků pro pohádky Boženy Němcové jsou sny, které se mění ve skutečnost i Vy nám na výstavě můžete dát do schránky snů ten svůj a třeba zrovna ten Vám splníme.

Na výstavě dále uvidíte více než padesát kostýmů z pohádek zfilmovaných na námět pohádek Boženy Němcové, které na sobě měl například Jan Werich, Vlasta Burian, Libuše Šafránková, Pavel Trávníček, Marta Issová, Vojtěch Dyk nebo Ondřej Vetchý.

Na své si přijdou nejen děti z mateřských a základních škol, rodiče a prarodiče se svými ratolestmi, ale také milovnicí českých pohádek. Cílem výstavy je inspirovat děti a rodiče ke čtení dětem, porozumět životu a nadčasovosti tvorby Boženy Němcové, díky nimž šířila morální hodnoty, férovost, etický přístup. V neposlední řadě zapomenout na starosti běžného života, díky své fantazii se stát součástí pohádkových příběhů a pobavit se.

Celý zážitek podpoří kavárna, obchůdek s knihami a suvenýry a také čítárna, která bude dějištěm nespočet workshopů a čtení pro děti i dospělé. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svět pohádek Boženy...

Tyn Yard ResidencePraha (241 metrů)

The Emblem HotelPraha (655 metrů)

ValentinskaPraha (779 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (194 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (512 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (986 m)