On-line koncert Tří sester i sladké Karlíkovo dobrodružství. Nabízíme kulturní tipy na prodloužený víkend od 8. do 10. května

On-line koncert Tří sester i sladké Karlíkovo dobrodružství. Nabízíme kulturní tipy na prodloužený víkend od 8. do 10. května 

Během prodlouženého víkendu se podívejte na pokračování tří netflixových seriálů, začtěte se do české prózy z blízké budoucnosti, zajděte na on-line koncert punkové skupiny Tři sestry a zapněte si v televizi rodinný snímek Karlík a továrna na čokoládu s Johnnym Deppem. Podívejte se na naše každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Dead to Me, The Hollow a Rust Velley Restorers: pokračování trojice seriálů nově na Netflixu

Prodloužený víkend bude zahájen druhými sériemi hned třech seriálů. Prvním z nich je americký seriál Smrt nás spojí (Dead to Me), který podává dramatickou zápletku komediálním způsobem. Temperamentní vdova se vydává pátrat po řidiči, který srazil jejího manžela a ujel. Cestou narazí na excentrickou optimistku, která působí, že něco skrývá. První série měla úspěch, vyzkoušejte i druhou.

Animovaný kanadský seriál Prázdno (The Hollow) zobrazuje osudy tří teenagerů, kteří se probudí v podivuhodné zemi plné kouzelných bran, tajemných hádanek, hrůzostrašných bytostí. Aby se vrátili domů, musí spojit své síly.

Třetí seriál spadá do dokumentárního žánru. Kanadská série Mechanici z Rust Valley (Rust Valley Restorers) ukazuje, jak sběratel veteránů Mike Hall, jeho parťák Avery Shoaf a syn Connor opravují stará auta tak, aby je pak mohli se ziskem prodat. Všechny navazující série těchto sérií budou k vidění od pátku 8. května na Netflixu.

Vlaštovka v bublině: próza české autorky z blízké budoucnosti

Slibnou četbou na prodloužený víkend se může stát český prozaický román Vlaštovka v bublině od spisovatelky Markéty Lukáškové. Příběh se odehrává v nedaleké budoucnosti roku 2045. Hlavní hrdinka Barbora leží v nemocnici se zákeřnou diagnózou, která ji připravuje o poslední zbytky vzpomínek na její minulost, lásky i rodinu.

Důkazem její existence jsou jen její dvě děti – nejistý Michal a průbojná Magda, která se činila i v tomto případě a stihla už rozprodat většinu matčina majetku. Pak se však stane zázrak a Barboře se dostane pod ruku nový lék, který jí pomalu navrací všechny zmizelé vzpomínky. Vybledlé vzpomínky nabývají jasnější kontury a Bára stojí před odhalením tajemství rozpadu vztahu se svojí životní láskou. Román s jedinečným konceptem vyšel ve čtvrtek 7. května. Koupit jej můžete například zde

Live stream Tři sestry

V pátek 8. května mělo pomalu končit téměř vyprodané Vinyl tour české hudební skupiny Tři sestry. Místo toho zve punková kapela na svůj online koncert, během kterého představí na čtyřicet singlů pouze ze tří prvních alb. Některé z těchto písní nebyly ani zatím hrány naživo. Vstupenky zakoupíte skrze tento odkaz a přenos vystoupení poběží od 20 hodin zde.

Peříčkový týden: poslední možnost přispět na nadaci Pomozte dětem

V pondělí 4. dubna byl zahájen Peříčkový týden, charitativní akce, jejíž výtěžek podpoří sbírkový projekt Pomozte dětem. Během sobotního přenosu Kuře v bačkorách na ČT1 byla vybrána rekordní částka 9.288.306 KčDo konce neděle 10. května lze tuto částku ještě navýšit online zakoupením peříčkové brože za 50 Kč. Pomoci se dá i skrze sociální sítě tím, že budete charitativní akci šířit mezi svými přáteli pomocí profilových fotografií na Facebooku a speciálních filtrů na Instagramu. Filtry, profilovky i brože najdete pod tímto odkazem.

Karlík a továrna na čokoládu: sladký dobrodružný film na Nova Cinema

Čokoládový dobrodružný snímek Karlík a továrna na čokoládu, ve kterém Johnny Depp opět dokázal svoji hereckou flexibilitu, se vrací na televizní obrazovky. Rodinný film na motivy knihy z pera Roalda Dahla vypráví o Karlíkovi Bucketovi, který se svými rodiči a prarodiči bydlí v polorozpadlém domku. Jsou to lidé chudí, ale dobří, milují se a nedali by jeden na druhého dopustit.

Majitel nedaleké továrny na čokoládu, ve které kdysi pracoval Karlíkův dědeček, vyhlásil soutěž, ve které se pěti dětským vítězům naskytne příležitost podívat se na den do továrny a poznat se s tajemným továrníkem Willym Wonkou. Okamžitě se strhne zběsilé přetahování o čokolády. V jedné z nich by totiž mohl být ukrytý zlatý kupón. Podívejte se do dechberoucí továrny na sladké v pátek 8. května od 20 hodin nebo v sobotu 9. května od 14.30 hodin na Nova Cinema.

Mint Market Plzeň: jarní blešák proběhne v pátek

Venkovních akcí přibývá a do našich článků se dostává víc tipů z kultury mimo domov. Dneska máme tip pro obyvatele PlzněV pátek 8. května proběhne ve venkovních prostorách areálu DEPO2015 bleší trh s nepřeberným množstvím pečlivě vybraných kousků. Návštěvníci budou muset dodržovat určitá pravidla a hygienická opatření. Stánky mezi s sebou mají dvoumetrovou mezeru, prodejci budou mít roušky i rukavice a dezinfekce bude na místě. Roušky a odstupy jsou očekávány i od zákazníků. Vstup je tradičně zdarma. Akce dnes proběhne od 10 do 18 hodin

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na čtvrteční tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

Z první řady seriálu Dead To Me. Foto: Netflix

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!