HBO v květnu představí největší jadernou katastrofu v pětidílné sérii Chernobyl

HBO v květnu představí největší jadernou katastrofu v pětidílné sérii Chernobyl 

Televizní rodiče seriálů Game of Thrones, Newsroom nebo Terapie se v květnu podívají na katastrofu černobylské elektrárny z roku 1986. V první sezóně nového seriálu nabídnou neokoukané tváře i veterány včetně Stellana Skarsgårda.

Chernobyl rekonstruuje nechvalně známou havárii z dubna před třiatřiceti lety. Koprodukce britské televize Sky a HBO nebude cílit jen na samotnou katastrofu, ale i osobní příběhy lidí, kteří se obětovali pro záchranu evropského kontinentu.

Série navíc ve většině případů sází na neznámé herce, díky kterým bude dílo působit uvěřitelněji. Diváky ale provede severem Ukrajiny i trojice matadorů. Jared Harris (Sherlock Holmes: Hra stínů, Spojenci, seriál The Crown) se představí v roli sovětského jaderného fyzika Valerije Legasova. Stellan Skarsgård (Avengers, Thor, Nymfomanka) hraje místopředsedu vlády SSSR Borise Ščerbinu a Emily Watson (Kingsman: Zlatý kruh, Everest, Teorie všeho) propůjčí tvář jaderné fyzičce Ulaně Khomyukové, která bude odkrývat tajemství černobylské havárie.

Chernobyl si vzal pod taktovku režisér seriálu Vikingové Johan Renck, scénář napsal Craig Mazin (Pařba v Bangkoku, Pařba na třetí). Exploze zasáhne diváky už 7. května v 21 hodin na české HBO. Podívejte se na ukázku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!