Výcvik mravenců i výroba prvního obleku na Iron Mana. 12 nejlepších scén, které formovaly Avengers

Výcvik mravenců i výroba prvního obleku na Iron Mana. 12 nejlepších scén, které formovaly Avengers 

Do vesmíru Avengers, jinak známého také jako Marvel Cinematic Universe, si za jedenáct let našlo cestu 21 filmů. Fanoušci komiksového světa tak mohli vidět bojovat, umírat i radovat se desítky oblíbených postav v nespočtu nezapomenutelných scén. Je těžké vybrat jen jedinou. Proto ještě než dojde na konečnou bitvu přinášíme dvanáct momentů, díky kterým se z Marvelu stalo kultovní studio a z jeho filmů kasovní trháky.

12) Rhodey and Tony bojují s obleky (Iron Man 2)

Tony alespoň v prvních dílech nepatřil k obezřetým postavám. Není se tak čemu divit, že místo aby se schovával, naopak představoval Iron Mana všem hlasitě na odiv. A nebyl nenaštěstí jediný, kdo si uměl vyrobit oblek. Pořídil si ho i jeho Anton Vanko a to s jediným cílem, zabít nenáviděného Starka. Podařilo se mu ovládnout i bojové obleky, kterým se nakonec musí Tony postavit společně s Rhodeym, tedy War Machinem. A právě tahle klasická bojová scéna plná kulek a kopanců se vám bude ještě dlouho po skončení filmu přehrávat v hlavě.

11) Captain America vs. Iron Man (Captain America: Občanská válka)

Poslední Captain America spíš připomínal jeden z dílů Avengers, rozvíjí totiž příběh celé skupiny a ne jednolitce, jak to dřív bývalo zvykem. I když se v něm objevuje celý tým, ve středu zájmů zůstane Captain America a jeho přítel Iron Man. I když přítel? Steva Rogerse v tomto díle čeká nepříjemné rozhodnutí. Musí si vybrat mezi týmovým parťákem a nejlepším přítelem z mládí. Nakonec volba padne na Buckyho, který ale zabil Starkovy rodiče. Proto nakonec oba hrdinové svedou nezapomenutelnou bitvu v sibiřském středisku Hydry.

10) Spojení sil proti Ultronovi (Avengers: Age of Ultron)

Ultron, umělá inteligence, kteoru vytvořil Tony Stark a která se díky informacím z internetu rozmyslela, že lidstvo je třeba vyhubit. Ukradl tak jeden z Kamenů nekonečna a odletěl do Sokovie. Jedinou možností, jak zachránit nejen obyvatele města, ale celý svět je spojit všechny síly. Agenti S.H.I.E.L.D. proto vyvádějí lidi ze Sokovie a zbytek týmu na střídačku zachraňuje zraněné a bojuje s Ultronem. Jeho poslední tělo nakonec zničí ale až Vision.

9) Tony Stark zachraňuje posádku letadla (Iron Man 3)

Na svět se řítila další hrozba, terorista Mandarin. Tony Stark byl ale tentokrát indisponován, po bitvě v New Yorku totiž trpěl záchvaty paniky. Když ale hlavní padouch unesl jeho milovanou Pepper, pustil se do boje. Nejdříve musel zabránit v unesení prezidenta Ellise. To se mu sice nejdříve nepodařilo, ale i tak docílil malého zázraku. Povedlo se mu totiž zachránit část posádky z padajího letedla a to tak, že jednoho po druhém "připoutal" elektrickým prodem k sobě.

8) Zánik týmu (Avengers: Infinity War)

Poslední Avengers začali hlavně na konci připomínat Hru o trůny. Bez toho, aby to kdokoli očekával. Bez toho, aby na to kdokoli pomyslel. Bez toho, aby se na to kdokoli připravil. Zemřela více než polovina týmu. (Vzhledem k plánovaným snímkům z dílny Marvel nejspíš ne) nenávratně se tak rozpadli v prach Bucky, Falcon, Groot, Wanda, Black Panther, Mantis, Drax, Star-Lord a Doctor Strange. 

7) Trénink Steva Rogerse (Captain America: První Avenger)

Kdybyste měli podle vzhledu rozhodnout, kdo se na nestane Captainem Americou, byl by to určitě Steve Rogers. Malý a nemocný kluk, kterého opakovaně nevzali do armády. Přesto se tam nakonec dostal díky své houževnatosti. Jeho statečnost by potom mohla zachránit celý oddíl před granátem a díky chytrosti nepotřeboval ani tolik fyzické síly. To všechno byly vlastnosti, díky kterým se z něj stal první Avenger. A zároveň vlastnosti, díky kterým si ho zamilovalo miliony komiksových fanoušků po celém světě.

6) Tony Stark si sestaví první oblek (Iron Man)

Tony Stark - génius, zbrojař, vývojář, obchodník. A také muž, který byl zajat při předvádění zbraní v Afghánistánu. Při boji se mu ale dostaly šrapnely k srdci a jediné, co ho tak drželo při životě byl elektromagnet v hrudi, díky kterému se nakonec dostal v prvním Iron Manovi ze zajetí. Postaví si totiž oblek, na kterém pracuje společně s doktorem Jinsenem. K prvnímu obleku vedla trnitá cesta plná omylů a štěstí, ale právě díky ní vznikly i všechny ostatní. Stojí tak za to, si ji připomenout.

5) Výcvik mravenců (Ant-Man)

Iron Man si musel vytvořit svůj oblek a vyvíjet ho, Ant-Man si ho sice ukradne, ale snažit se musel také. Nejen, že se trénoval na Ant-Mana, nejmenšího bojovníka z týmu, ale i cvičil svou malou velkou armádu mravenců. Ti totiž jen nekoušou, ale jsou i výbornými staviteli, kteří Ant-Mana dokážou dostat kamkoli a zase zpátky. A ačkoli ho nejdříve neposlouchali, nakonec na jeho rozkaz zvedli třeba i minci.

4) Baby Groot zachraňuje zbytek týmu (Strážci Galaxie vol. 2)

Groot z nepochoputelných důvodů okouzlil snad každého. A když se z něj stal Baby Groot, jeho pozice na výsluní už byla jistá. I proto zahájil druhý díl Strážců galaxie svým roztomilým tancem, (kterým sice nijak týmu nepřispívá, ale nejde ho nezmínit). A diváky okouzlil i později, ve chvíli, kdy na jeho "I am Groot" zavisel zbytek celého týmu. Musel totiž odnést bombu do jádra země, a navíc si zapamatovat pořadí, ve kterém má na ní zmáčknout tlačítka. Jeho malý boj, tak úplně zastínil ten důležitější, který vedl zbytek týmu venku.

3) Závěrečná bitva (The Avengers)

Avengers se musí spojit, aby zachránili nejen New York, ale celý svět. Nad městem, které nikdy nespí, se totiž vytvořila velká díra, kterou Chitaurové, obludní vesmírní vetřelci, proudí na Zemi. Marvel Cinematic Universe se tak dočkal své první opravdové bitvy, kterou ale přesto dokáže brát s nadsázkou, tak jako skoro pokaždé. Ať bude Endgame jakýkoli, fanoušci nikdy nezapomenou na bitvu, ve které málem zemřel Tony Stark a díky které se mnoho z nich do tohoto komiksového světa zamilovalo.

2) Hulk vs. Thor (Thor: Ragnorok)

Z posledního Thora se stal jeden z nejvtipnějších snímků, které Marvel natočil. Nepostrádal lehkost, nadhled, poutavý příběh ani skvělé souboje. Jedním z těch, které navíc spojili i všechno výše jmenované byla bitka Hulka a Thora v aréně na Sakaaru. Jeho dávný přítel ho ale nepoznal. Thorovi se ho tak nejdřív podařilo uzemnit, Hulk ho ale za odměnu omlátil o zem. Vládce Asgardu tak přestal zeleného obra šetřit, zničil mu zbraň a vyválel ho v prachu. O kladivo záhy přišel i Thor a dvojice se tak pustila do pěstního souboje, který pocítila zejména Thorova čelist. Bůh hromu ale díky pořádné "nakládačce" dostál svému jménu.

1) Groot se obětuje (Strážci Galaxie)

Nejdojemnější scéna, která si snad nezaslouží jedinou kritiku, je ale nakonec skrytá ve snímku, od něhož nikdo nic nečekal. Strážci galaxie přišli jako naproští outsideři, přesto si tuhle jedinečnou partičku oblíbily miliony lidí. A to i díky scéně, ve které se Groot obětoval pro zbytek týmu. V naprostém válečném chaosu vytvořil ze svých výhonků kouli, vpustil do ní malá světýlka a schoval tak své přátele. Konečná záchrana jednoho z Kamenů nekonečna pak už byla jen třešničkou na komiksovém dortu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!