Iron Man 3: Komiksová akce roku nezklame ani ta nejvyšší očekávání

Iron Man 3: Komiksová akce roku nezklame ani ta nejvyšší očekávání80%

Pro fanoušky žánru kousek, který si nemohou nechat ujít. Třetí díl v mnoha parametrech překonává slabší dvojku a zaručí vám dvě hodiny nabité akcí i vtipem.

Po Avengers, kteří se loni stali třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob, přichází na řadu pokračování nejstarší série z produkce Marvelu. Robert Downey Jr. se vrací jako Tony Stark – zbrojní magnát, playboy a jediný superhrdina, který neskrývá svou identitu. Na režisérskou židli usedl relativně neznámý Shane Black, což se po slabším druhém díle ukázalo jako správná volba, protože dokázal sérii vrátit šťávu.

Tony Stark v novém filmu již není takovým středem pozornosti mnoha Američanů poté, co v předchozím díle zanechal šéfování Stark Industries. To, že v Avengers zachránil celý svět před mimozemskou invazí, má za následek, že trpí depresemi a nespavostí a celé noci tráví ve sklepě vylepšováním svých obleků. Okolní svět ho takřka nezajímá až do doby, než terorista Mandarin (Ben Kingsley) začne páchat atentáty po celých Spojených státech za pomoci nové biotechnologie, která zajistí jeho kumpánům takřka neomezenou regeneraci. Tony mu osobně vyhlásí válku, což ho však záhy stojí celou jeho luxusní rezidenci na miamském pobřeží.

Diváci sice nejsou v novém Iron Manovi ušetřeni trochy toho amerického vlasteneckého patosu, avšak ten je ospravedlněn skutečně bravurními akčními scénami. V rámci žánru navíc Tony Stark vždy vynikal především vytříbeným cynickým humorem, který patří k dalším důvodům popularity celé série. Nutno podotknout, že ve trojce do ohně přilévá i Ben Kingsley jako terorista, který vlastně není vůbec žádný terorista.

Na film se rozhodně nebojte zajít ve 3D – Iron Man 3 totiž patří mezi snímky, ve kterých to má svůj smysl. Navíc vás při tom nebude obtěžovat  český dabing, jak bylo dosud nutné.

Nudit se rozhodně nebudeme ani během následujícího roku, v listopadu totiž do kin přichází druhý díl Thora, příští duben se potom dočkáme jak pokračování Captain America, tak i celé série Avengers.

Autor recenze: Michal Malkovský

Názor informuji.cz: 80%

Kdy a kde dávají film: Iron Man 3

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!