Informujeme z Varů – 1. vydání

Informujeme z Varů – 1. vydání

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Úspěšně jsme na festivalu strávili prvních 24 hodin, vypadá to, že přežijeme víkendový příval návštěvníků a přinášíme první dávku postřehů a užitečných tipů. Počasí je vskutku aprílové a těžko se rozhodnout, zda je více zapotřebí kraťasů nebo deštníků, fronty úplně na všechno jsou snad čím dál tím delší, sehnat lístek do kina je bojová hra hodná superhrdinů – ale většinou se to nakonec povede a stojí to za to. Co jsme zatím stihli?

Co jsme viděli:

Novinku Jima JarmuschePaterson“ s vycházející hvězdou Adamem Driverem v hlavní roli. Záznam života řidiče autobusu v typickém americkém maloměstě dává nejvíce prostoru právě představiteli hlavní role, který zde po seriálu Girls a hlavním záporákovi v posledním dílu Hvězdných válek ukazuje, že se od něj máme ještě na co těšit. „Paterson“ je film komorní, spíše pomalý, něžně cynický a zábavný a veskrze stravitelný. Nečekejte hluboké vhledy do společenských problémů ani ráznou kritiku či třaskavý humor – čekejte ono proslulé pohlazení po duši v tom nejlepším slova smyslu. Nám se Paterson líbil, ale na druhou stranu se také trochu nemůžeme zbavit dojmu, že od Jarmusche by se dalo čekat i více a že je zde tak krotký, až je to možná na škodu.

Hodnocení Informuji: 70%

Koho jsme potkali:

Wilema Dafoea a to úplně náhodou! Jedině ve Varech se Vám totiž může stát, že kráčíte v deset večer zamyšleně z novinářské projekce a takřka zakopnete o dav ve foyer Thermalu, chcete se naštvat, ale pak zjistíte, že přes hlavy nadšených fanynek koukáte na sympatického drobného chlápka, který se usmívá, fotí a podepisuje deníčky. Dafoe šel zrovna natáčet živé vysílání pořadu Na Plovárně s Markem Ebenem – a my jsme šli zrovna okolo.

Kam (ne)zajít na kafe, oběd nebo drink:

Jste-li milovníky etnické kuchyně, vězte, že Varech rozhodně nebudete o hladu. Každý rok tady přibyde nějaká novinka a vybírat můžete v pěší vzdálenosti od hotelu Thermal z pokrmů čínských, vietnamských, mexických a indických, sushi a kebab též nechybí, nabídku pak doplňují langoše, hamburgery a legendární palačinky ve slané i sladké verzi (najdete je za rohem od hlavní třídy Jana Masaryka a pozor, bývá na ně opravdu fronta).

My jsme vyzkoušeli nový mexický restaurant Pepe Lopez též na třídě Jana Masaryka a přes počáteční rozpaky jsme nakonec nelitovali. Ceny sice trochu lázeňské (jakože levné to fakt není), ale kvalita ucházející – tedy chuťové orgie to nejsou, ale sníst se to docela dobře dá a je toho hodně. Když to v noci přeženete s koktejly, místní burrito lze rozhodně doporučit, jistojistě vás trochu vyspraví.

Poznatek dne:

Pověstné halušky ze stánku před Thermalem se dají sníst. Vlastně jsou docela dobré. Ale to ještě neznamená, že Vám po nich bude dobře. To samé platí pro Aperol Spritz z F Baru. Doporučujeme, ale jenom na vlastní nebezpečí.  

Je libo ruský kaviár, kebab nebo čínské nudle?

festivalová pohoda

festivalová pohoda

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!