Hudba na vinicích, Keltská noc a #annaismissing. Týdenní tipy od 7. do 13. srpna

Hudba na vinicích, Keltská noc a #annaismissing. Týdenní tipy od 7. do 13. srpna 

Tento týden se poveze zejména na festivalové vlně. Můžete zažít Hudbu na vinicích, Keltskou noc, Hrady CZ na Veveří, nebo třeba Přehrady fest. Na Prague Open Air zahraje Aneta Langerová a v Olomouci bude "nejen" shakespearovské léto. Výstava Nutíte nás nezapomínat připomene jubilejní výročí a do kin zamíří očekávaný triller #annaismissing. Inspirujte se našimi kulturními tipy!

Hudba na vinicích

Živá hudba ve spojení s dobrým vínem v krásném prostředí Vinařství Sonberk. To je letní koncertní speciál Hudba na vinicích! O jedinečnou atmosféru v okolí prosluněných vinic a Pavlovských vrchů se tento týden postará skupina Čechomor (10. srpna) a zpěvák Tomáš Klus (11. srpna).

Foto: Radim Kolibík

Keltská noc

DJským setem odstartuje ve čtvrtek 10. srpna v pořadí již 28. ročník festivalu Keltská noc. Oblíbená akce zasazená do Harrachova přivítá během dalších dvou dnů Vypsanou fiXu, Záviše, Tři sestry, PSH, Dymytry, Cocotte Minute a další hvězdy domácí scény. Permanentky i jednodenní vstupenky lze stále zakoupit v síti Ticketstream.

#annaismissing

Co se stalo s Annou? Influencerka Anna, známá svým provokativním obsahem, totiž záhadně zmizí z YouTube, Instagramu a TikToku. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing je volným filmovým pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead, který v roce 2020 získal mezinárodní cenou Emmy.

Přehrady fest - Seč

Srpnové víkendy dál patří koncertům u vody. Po Vranově nad Dyjí se oblíbený rodinný festival Přehrady fest stěhuje na přehradu Seč. Zde se návštěvníci mohou těšit o víkendu 11. až 12. srpna na Wohnouty, MIG 21, Horkýže slíže, Pokáče, UDG, Voxela a další interprety. Chybět nebude program pro děti s prasátkem PiGy, ale i lanový park, paintball, vodní skluzavka, šlapadla a další aktivity.

Foto: Přehrady fest

Bobeš Fest

V sobotu 12. srpna se uskuteční letní festival autorské hudby a poezie. Představí se tak několik interpretů na nádvoří Novoměstské radnice. Těšit se můžete na nečekané i pravidelné hosty Bobeš Festu. Kompletní program najdete zde.

Hrady CZ na Veveří

Letní hudebně-kulturní festival Hrady CZ tento víkend zamíří na hrad Veveří. Návštěvníci se mohou těšit na kapely Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name, zpěváka Tomáše Kluse a mnoho dalších skupin a interpretů. Po Veveří se festival bude přesouvat za dalšími památkami po České republice: zastaví se také na Hradci nad Moravicí, Bouzově a na Bezdězu.

Prague Open Air: Aneta Langerová

Prague Open Air letos rozezvučel nejen pražské Ledárny, ale nově i Občanskou plovárnu. Nová koncertní scéna na Malé Straně a nabídne intimnější atmosféru v zahradách s nádherným výhledem na Vltavu. Tentokrát týden by proto měli zbystřit zejména fanoušci Anety Langerové, která zde otevře svět dvou sluncí 13. srpna.

Olomoucké "nejen" shakespearovské léto

Na parkán Uměleckého centra Univerzity Palackého znovu zavítá Divadlo Tramtárie. Na programu je od 9. do 20. srpna celkem 9 večerních představení, 3 dopolední pohádky a dorazí i speciální host Jaroslav Svěcený. Festival zahájí megahit Kabaret nahatý Shakespeare a pokračuje dalšími komediemi a novinkami, jako je Smrt jim sluší, Fat cabaret, Válka Roseových, Tři mušketýři nebo Horory z manželských ložnic.

Magmafest

Magmafest je kultovní rockový festival za účasti těch nejpopulárnějších českých a slovenských rockových kapel u nás! Letošní ročník proběhne v pátek 11. srpna a sobotu 12. srpna v Jihlavě v mystickém areálu letního kina. Vystoupí například Tři sestry, Dymytry, Trautenberk, Horkýže slíže, Panoptiko, Škwor a další. Vstupenky k dostání v síti Ticketstream!

David Garrett Iconic tour 2023

Houslový virtuos s rockovou duší. David Garrett přiveze svou show na zámek Slavkov u Brna, a to 11. srpna. Znovu bude bořit hranice mezi klasikou a popem.

Nutíte nás nezapomínat

Letos uběhne 55 let od chvíle, kdy 21. srpna 1968 vtrhla do Československa půlmiliónová sovětská armáda s těžkou vojenskou technikou, včetně tanků. Rozhodnutím Moskvy tak bylo tvrdě a bezohledně ukončeno tzv. pražské jaro, které se pokusilo totalitní režim demokratizovat. Agresivní a bezohledné chování okupantů si vyžádalo krutou daň. V roce 1968 zahynulo jejich rukou 137 československých občanů a více než 500 jich bylo těžce raněno.

Důležité dějinné události připomíná skupinová výstava 26 fotografů od 2. srpna do 10. září v Leica Gallery Prague.

Foto: Václav Toužimský

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!