Na sedmičce mají opět otevřeno. Bezplatný festival o víkendu zpřístupní kulturní místa Prahy 7

Na sedmičce mají opět otevřeno. Bezplatný festival o víkendu zpřístupní kulturní místa Prahy 7 

Městská část Praha 7 znovu pořádá rozsáhlý komunitní festival Máme otevřeno, který od pátku 18. do neděle 20. června nabídne program v tamních galeriích, divadlech, uměleckých ateliérech nebo designových obchodech s volným vstupem.

Ambicí sedmého pražského obvodu je být po vzoru z Berlína či jiných velkoměst stát se ikonickou galerijní čtvrtí, což každoročně prezentuje festival Máme otevřeno. U této příležitosti zpřístupňuje desítky kulturních míst spojených s výtvarným uměním, filmem nebo divadlem.

Centrum současného umění DOX kupříkladu láká na nedělní bezplatnou návštěvu trojice aktuálních výstav Fenomeander, O lásce a Vanitas, touto přehlídkou provede diváky kurátor Otto M. Urban. Sobotní rodinné výtvarné dílny se zaměří na ilustraci i metodiku storytellingu Narrative 4 a workshop vysvětlí dopad uživatelských rozhodnutí v online prostředí na životní prostředí.

Na komentované prohlídky či vstup zdarma na výstavy láká také Bold Gallery, Berlinskej Model, Trafo Gallery, The Chemistry Gallery, letenská venkovní Artwall Gallery nebo objekt Národní galerie ve Veletržním paláci, který hostí retrospektivu malíře Viktora Pivovarova.

Jak se promítá v kině, to se dozvíte při prohlídkách kabiny v Bio Oko, v Aeroškole se zase seznámíte s tvorbou počítačových her. Zajímavé knížky nejen pro děti ukáže čtení v knihkupectví 2veverky, v RockOpeře v areálu Pražské tržnice si vyzkoušíte šálovou akrobacii nebo jevištní mluvu. Více o programu zde.

Foto: Jan Slavík, DOX

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!