Plzeňské Tylovo divadlo uvede v online předpremiéře Postřižiny

Plzeňské Tylovo divadlo uvede v online předpremiéře Postřižiny 

Divadlo J. K. Tyla v Plzni odvysílá v online předpremiéře jevištní adaptaci poetické novely Bohumila Hrabala Postřižiny. Novinku v repertoáru, která se zatím nedočkala živého uvedení, lze sledovat v sobotu 27. února večer.

Postřižiny plánovala scéna uvést začátkem února, kvůli opatřením ale odložila její živou premiéru na neurčito. Záznam představení tak nabízí alespoň v online prostředí. Pod režijním vedení Šimona Dominika se v titulních rolích správce pivovaru Francina a jeho ženy Maryšky představí Libor Stach a Jana Ondrušková. Strýce Pepina ztvární Michal Štěrba.

Když jsme zvolili do činoherního plánu letošní sezóny titul Postřižiny, netušili jsme, že pátého září 2020 zemře filmový režisér a herec Jiří Menzel. Rádi bychom proto i jemu vzdali poctu. Třebaže se divadelní adaptace bude v lecčems od filmu lišit, což doufáme bude obohacením, protože tak dáváme větší prostor Hrabalově skvostné próze, všechny slavné scény zůstaly zachovány,“ nechala se slyšet dramaturgyně Klára Špičková.

Online inscenace je součástí aktuální série První řada u vás doma. V následujících týdnech Tylovo divadlo přinese také dílo Dobře placená procházka autorské dvojice Jiří Suchý a Jiří Šlitr, operní pojetí Čapkovy hry Věc Makropulos s hudbou z pera Leoše Janáčka nebo třeba baletní verzi klasické Shakespearovy komedie Zkrocení zlé ženy.

Foto: Irena Štěrbová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!