Muzikál Doktor Faust se vrací na divadelní prkna s novou zvukovou technikou

Muzikál Doktor Faust se vrací na divadelní prkna s novou zvukovou technikou 

Mezi autorskou tvorbu divadla Na Maninách můžeme zařadit muzikál s živým orchestrem Doktor Faust, který měl premiéru 22. září 2022. Po zimní pauze odstartoval Doktor Faust tento víkend jarní sezónu s kompletní novou zvukovou technikou pod vedením zvukaře Marka Ženkla.

Právě živý orchestr a malé prostory divadla se potýkají s velkou náročností na ozvučení. Moje působení v divadle začalo záskokem v zimě, kde jsme se dohodli, že Doktora Fausta budu zvučit i nadále. Poté jsme měli prostor k tomu, abychom vyměnili veškerou techniku a snažili se vylepšit zvuk, který je hodně specifický nejenom v rámci prostoru divadla, ale i v rámci toho, že choreografie je stavěná před reproduktory a herci se velmi často pohybují přímo u nich. O to více náročnější je udělat zvuk takový, aby diváky nerušilo nic, co do hudební produkce nepatří. Pro nové vybavení divadla jsem zvolil KV2 audio, které splňuje kvalitativní požadavky pro toto divadlo a hlavně muzikálové dílo s živým orchestrem,” vysvětluje nový vedoucí zvuku divadla Na Maninách Marek Ženkl.

Od března do června můžete vybírat z několika termínů. Doktor Faust s novou zvukovou technikou se odehraje 17. března, 20. dubna 21. dubna, 26. května, 8. a 9. června.

Foto: Michal Škwor 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na Maninách nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Na Maninách

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!