Podzim v Divadle Kámen zahájí hra 2024: Julie a Winston. Následovat bude Můj bratr mesiáš

Podzim v Divadle Kámen zahájí hra 2024: Julie a Winston. Následovat bude Můj bratr mesiáš 

Ve čtvrtek 14. září od 19.30 zahájí Divadlo Kámen novou sezónu představením 2024: Julie a Winston. Poté 22. září je na programu nejnovější hra Můj bratr mesiáš. Večera se zúčastní i spisovatel Martin Vopěnka, autor stejnojmenného románu.

Během celého podzimu bude divadlo střídat tyto dvě inscenace. Některá představení budou doplněna debatami a besedami – někdy se spolutvůrci večera, jindy s výtvarnými umělci vystavujícími v kavárně divadla.

2024: Julie a Winston: rozpustilá orwelliánská lovestory, rozpustilý orwelliánský horror

Co dělají hrdinové ikonického Orwellova románu v roce 2024, když se po 40 letech znovu setkají? Julii je 67 let, Winstonovi 89. Vypukne v nových podmínkách nové doby nová romance?

Hraje trojice Lucie Zachovalová, Lenka Chadimová, Petr Odo Macháček, nezvyklé řešení scény vytvořil Petr Oskar Vaněk. Na 14. září je po představení na programu beseda kurátorky Lucie Váchové s malířkou Kristýnou Nejedlou Bujárkovou, jejíž výstava What if I am the boulder? / Co když jsem já ten balvan? v divadelní kavárně se chýlí ke konci.

Můj bratr mesiáš: Co všechno může bratr mesiáše? Co může milenka mesiáše, jeho partnerka, jeho punkerka? Co může mesiáš? Co když někomu skočí za krk štěstí?

Hra inspirovaná stejnojmenným románem Martina Vopěnky vydaným česky v roce 2017 a v roce 2021 mimo jiné i anglicky v Británii a USA. Hlavní otázka hry: Má někdo, kdo má nejnáročnější představitelné poslání – například zachránit svět, právo na osobní život?

Hrají Kristýna Suchá, Lucie Zachovalová a Vít Macháček. Datum 22. září bude hostit zároveň autora výchozího románu, básníka a cestovatele Martina Vopěnku, který bude přímo do divadla vstupovat četbou své poezie.

Více informací zde.

Foto:Helena Macháčková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kámen nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kámen

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!