Letošní jubilejní Letní Letnou zahájí unikátní vystoupení českých akrobatů a akvabel a švédského Cirkusu Cirkör

Letošní jubilejní Letní Letnou zahájí unikátní vystoupení českých akrobatů a akvabel a švédského Cirkusu Cirkör 

Více o akci...

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Letní Letná má za sebou devatenáct let na scéně předních divadelních festivalů, a to nejen v českém, ale i mezinárodním kontextu. Své dvacáté narozeniny chce oslavit společně s návštěvníky, pro které připravuje unikátní projekt Pocta novému cirkusu v podání českých artistů, akvabel a oblíbeného švédského Cirkusu Cirkör. Vůbec poprvé ožije také nová vodní nádrž v Letenských sadech, nad kterou vytvoří více než 50 umělců působivou novocirkusovou show.

Letos Letní Letná slaví 20. výročí od svého vzniku a Letenské sady čeká další z neobyčejných projektů. Pod režijním vedením Jespera Nikolajeffa ze švédského souboru CIRKUS CIRKÖR se 16. a 17. srpna na nové letenské vodní nádrži představí švédští akrobaté společně s akvabelami z pražského SK Neptun a akrobaty z Cirk La Putyka, Losers Cirque Company a AirGym Art Company. Na míru koncipované site-specific představení na pražské Letné zavede diváky ve svém příběhu nad i pod hladinu vody, kde se propojuje synchronizované plavání se současným cirkusem

Čeští a švédští umělci, akrobaté a akvabely budou mít tak jedinečnou příležitost společně tvořit několik dní před oficiálním zahájením festivalu a následně publiku představí dílo, které vzdává hold novému cirkusu a ve kterém se budou mísit čtyři živly: oheň, vzduch, voda a láska. Pro ty, kteří se s tímto divadelním žánrem dosud nesetkali vůbec nebo jen okrajově, je tento unikátní umělecký projekt ideální příležitostí, jak propadnout magii nového cirkusu.

„Tímto představením chceme společně oslavit žánr nového cirkusu a ukázat, kam jsme se za 20 let naší existence posunuli. Propojili jsme jeden z nejoblíbenějších zahraničních souborů Cirkus Cirkör s českými artisty a akvabelami. Chceme, aby diváci odcházeli ohromeni a nadšeni pro nový cirkus, a také aby viděli, že Česko má v tomto žánru úroveň srovnatelnou s tou světovou,” říká k zahájení letošního festivalu jeho výkonná ředitelka, Ivana Pěkná Vrbíková.

Představení budou všem přístupná zdarma.

Kompletní program bezmála třítýdenní Letní Letné je zveřejněn na webových stránkách letniletna.cz, stejně jako předprodej vstupenek na jednotlivá představení.

Foto: archiv Letní Letná

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!