Hubieho Halloween: Absurdně vtipný halloweenský film pro strašpytly

Hubieho Halloween: Absurdně vtipný halloweenský film pro strašpytly80%

Snímek Hubieho Halloween s šišlavým Adamem Sandlerem v hlavní roli je komedií s ryzím absurdním humorem a krimi zápletkou pro strašpytly nejen ze Salemu.

Adam Sandler se v halloweenské komedii Stevena Brilla Hubieho Halloween ujal hlavní role Hubieho, dobrosrdečného ale prostšího a bázlivého obyvatele Salemu. V rodném městě se snaží všemožně pomáhat, přesto není oblíbený a místní si z něj utahují. Na halloweenský večer se Hubie vydá do ulic, aby dohlédl na bezpečný průběh oslav, které jsou obzvlášť zde v Salemu výživné. Začnou se však dít strašidelné a nevysvětlitelné věci. Hubie se rozhodne sebrat poslední zbytky své odvahy, existuje-li vůbec nějaká, a ve svém městečku zjednat pořádek.

Adam Sandler je často kritizovaný za lacinost humoru a nedostatečnou flexibilitu hereckých výkonů. Sandlerovské komedie se staly svým způsobem jedinečnou, rozpoznatelnou a kritiky nenáviděnou součástí celého žánru. Svůj herecký um Sandler však předvedl v akčním dramatu Drahokam (Uncut Gems), kde se vymanil z komediální škatulky. A co se těch nenáviděných i milovaných komedií týče, když bota padne, nos ji.

Hubieho Halloween se vyznačuje absurdním humorem, který nemusí být šálkem čaje pro každého diváka. Je založen na bázlivosti hlavní postavy Hubieho, příkoří, které mu způsobují škodolibí obyvatelé města, a stereotypizaci veškerých hlavních charakterů. Humornou vsuvkou jsou i trika s nápisy jeho matky, které obsahují vulgarity. Stará paní erotický podtext nápisů nechápe, a tak je dál hrdě nosí na hrudi před zraky obyvatel. Kromě toho se filmem protkává i krimi zápletka, kterou je snadné rozluštit, ale na komedii tohoto typu je zároveň dostatečující. Halloweenské oslavě v Salemu nechybí ani nadpřirozené jevy.

Potěchou pro oko je celá halloweenská atmosféra v Salemu, veškerá výzdoba, strašidelný dům, atrakce, nemluvě o přehlídce výborných kostýmů. Komedie se i dobře vyvarovala rostoucímu nešvaru tkvícímu ke sklouzávání k přecitlivělým a sentimentálním závěrům. Snímek si udržel humorného ducha po celé sto dvě minuty.

Hubieho Halloween s šišlavým Adamem Sandlerem je prvou volbou pro ty diváky, kteří se během strašidelného svátku ze západu raději zasmějí na místo toho, aby schovávali zraky pod dekou během hrůzostrašných hororových filmů.

Fotografie: Netflix

Názor informuji.cz: 80%

Kdy a kde dávají film: Hubieho Halloween

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!