David Koller, Bára Hrzánová, Básníci a Cimrman. Nabízíme kulturní tipy na víkend 25. a 26. dubna

David Koller, Bára Hrzánová, Básníci a Cimrman. Nabízíme kulturní tipy na víkend 25. a 26. dubna 

Sledujte pokračování Sněhurky a Básníků, pomáhejte s Českou filharmonií, nezapomeňte na exkluzivní akustický koncert Davida Kollera a vydejte se do divadla Kalich nebo Fidlovačky. Inspirujeme vás každodenními tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Moje kino Live Naslepo

Máte rádi překvapení? Co takhle si pustit promítání naslepo připravené dramaturgy Moje kino Live? Stačí si zakoupit lístek do svého oblíbeného artového kina v neděli 26. dubna a nechat se unášet filmovým zážitkem - to vše z pohodlí domova.

Vybíráme televizní bijáky za vás

Sobotní večer bude patřit pokračování filmové Sněhurky. Tentokrát se ale diváci vrátí v čase, a to do období Zimní války. Sněhurka ještě nebyla na světě, zato zlá královna Ravenna v podání okouzlující Charlize Theron může zatím bez starostí tvrdit, že je nejkrásnější. Starost má ale o svou mladší sestru Freyu (Emily Blunt), která je v očích Ravenny příliš měkká.

Když ale Freya při tragické nehodě přijde o právě narozené dítě, promění se v Ledovou královnu, jejímž smyslem existence se stane dobytí celého světa. Pro své tažení vychovává nelítostné válečníky, mezi něž patří i Sára (Jessica Chastain) a divákům dobře známý lovec Erik (Chris Hemsworth). Kvůli své vzájemné náklonnosti je ale stihne trest. Erik přijde o Sáru a skončí ve vyhnanství, z něhož vede jediná cesta ven - porážkou mocných sester, z nichž jedna je nebezpečnější než druhá. Jak to dopadne zjistíte v sobotu 20:20 na Nově. Přečtěte si také naši recenzi.

Nedělní večer také nabízí jedno kultovní pokračování - nejnovější díl Básníků. Nerozluční kamarádi Štěpán, Kendy a Karas zůstali i po dvanácti letech sami sebou. Je jim padesát a cítí, že by měli dát svým životům nějaký řád a splnit si svoje touhy a přání. Kendy jde za svým snem natočit celovečerní film, Karase zajímá pohledná učitelka Drábková a Štěpán má největší starosti se svým třináctiletým synem Juniorem, kterého po smrti Aničky-Zrzečky vychovává sám, respektive s pomocí strejdů Karase a Kendyho.

Štěpán tak trochu zapověděl lásku i básničky. Najdou si zase cestu do jeho života? Film jsme také hodnotili, inspirujte se naší recenzí.

Pomáháme s Českou filharmonií II

Česká filharmonie spolu s partnery pořádá již druhý benefiční koncert. Tentokrát výtěžek pomůže seniorům ohroženým šířením nemoci covid-19. Koncert z Dvořákovy síně Rudolfina bude v sobotu 25. dubna od 20 hodin v přímém přenosu vysílat ČT art, živý stream bude k vidění na facebookové stránce České filharmonie. Těšte se na Bacha, Vivaldiho, Dvořáka, Janáčka a další klasiky.

David Koller

Jedinečný akustický koncert a talk show Davida Kollera ze zkušebny v Mikulově a zákulisí Fakultní nemocnice v Olomouci. Diváci tak kromě koncertu uvidí i v současnosti vytížené oddělení nemocnice, její zaměstnance a mimořádný provoz v období pandemie. Sledujte 26. dubna v 19:00 živý stream. Benefiční koncert pořádá Divadlo na Šantovce, výtěžek poslouží k nákupu termokamer na urgentní oddělení, které mimo jiné přijímá pacienty podezřelé na Covid-19.

Skypové premiéry na Fidlovačce - Zářez 

Sledujte také skypové premiéry z Fidlovačky aneb vzdálená setkání blízkého druhu. Připojte se v neděli od 18:00 a sledujte komedii Zářez, kterou si herci nazkouší přes svoje webkamery. Satira na téma o kterém se nežertuje. Sídlištní groteska o třech teenagerech, co vzali pušku a vystříleli svojí školu. Co jim také zbývalo? Čtrnáctiletému děvčeti, která věděla, že je výjimečná, ale nikdo jí neřekl v čem? A její kámoš, kterého nikdo nebral vážně, než objevil Pravdu? A co nácek Mára, který chtěl jenom trochu vyčistit ulice?

Každý chce ve světe nechat stopu. Nebo zářez. Text inspirovaný reálnými případy školní střelby a dalšími akty civilního terorismu ve světě si klade otázku, kde se v dnešní době v lidech bere frustrace přerůstající v nenávist, která vyústí v extrémní násilí.

Kalich - Barbora Hrzánová čte povídku Jaroslava Haška

Pražské Divadla Kalich je zvyklé na rozesmáté hlediště. Když do něj ovšem momentálně nemůže pozvat své diváky, rozhodlo se jim smích a dobrou náladu doručit až domů. Herecké osobnosti proto načetly humoristické povídky skutečných mistrů tohoto žánru.

Od neděle 26. dubna od pravého poledne si můžete poslechnout již třetí povídku ze série Poslouchejte Divadlo Kalich, a to od Jaroslava Haška Obsah krvavého románu, kterou bude přednášet Barbora Hrzánová. Povídky četli již Jana Paulová i Jiří Lábus.

Cimrman opět na ČT Art

ČT Art uvede v neděli večer další Cimrmanovský kus - tentokrát oblíbené představení Záskok. Cimrmanova divadelní kočující společnost Lipany představuje hru Vlasta, kde stejnojmenná „aktérka“ je značně majetná, má mnoho nápadníků, ovšem nakonec se ukáže, že je ve skutečnosti mužem. Na půdorysu hry se ovšem odehrává jiné drama - vzhledem k četným změnám herecké sestavy i náhlým odchodům herců dochází k obsazování i na poslední chvíli.

A tak celý soubor i principál divadla prožívají krušné chvíle s proslulým hercem Karlem Prácheňským, který kvůli své neznalosti naprosto rozkládá původní hru. Taková bude hra Záskok od Cimrmana. Podívejte se na jeden z nejlepších dramatických kusů tohoto nedoceněného a poněkud fiktivního génia. Hra bude od neděle večer také dočasně přístupná na iVysílání.cz.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na páteční tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!