Nový adept na Oscara? Finální upoutávka na Jokera Todda Phillipse vypadá skvěle

Nový adept na Oscara? Finální upoutávka na Jokera Todda Phillipse vypadá skvěle 

Jak tenká může být hranice mezi realitou a šílenstvím? To se už brzy dozvíme v psychologickém thrilleru Joker, který by mohl mít slibně našlápnuto i na oscarová ocenění. Temný příběh, silný herecký výkon v hlavní roli a osobitá hudba – to nejsou nejhorší předpoklady.

Už tuto neděli 31. srpna bude mít na Benátském filmovém festivalu premiéru jeden z nejočekávanějších snímků tohoto roku. V českých kinech se Joker objeví od 3. října. Název by mohl napovědět, že se bude jednat o další adaptaci komiksu DC. Tentokrát však nikoliv.  

Zkrachovalý komediant Artur Fleck, kterého opustí nejbližší, začne postupně propadat šílenství. Jeho sen stát se stand-up komikem se rozpadl, když jeho vtipy začaly publikum spíše děsit. Všechno vražedné řádění odstartuje konflikt s brutálními zloději. Postupně se rozbíhá kolotoč krutých událostí, které bude mít na svědomí nová ikona zločinu v Gothamu, známá pod jménem Joker. 

Režisér Todd Philips se rozhodl Jokerovi touto temnou adaptací vdechnout nový život. Doteď jej v takovém pojetí nikdo nenatočil, máme se tedy na co těšit. Philips má za sebou režii spíše komediálních filmů, například Pařba ve Vegas, Starsky & Hutch nebo Škola svádění. Spolu se Scottem Silverem (8. míle) se podílel také na scénáři.  

Do hlavní role tvůrci obsadili Joaquina Phoenixe a nebude vůbec od věci tvrdit, že by se mohlo jednat o jeho životní roli. Srovnání s Heathem Ledgerem, který za svůj herecký výkon získal Oscara, se Phoenix nejspíš nevyhne. Právě Ledgerova Jokera pokládají kritici i diváci za nejlepšího. Výrazný byl v této roli také Jack Nicholson, a to už v roce 1989. Naposled si Jokera zahrál Jared Leto ve snímku Sebevražedný oddíl.  

Ve filmu se objeví hvězdný Robert De Niro (Kmotr, Zuřící býk, Terapie láskou), který ztvární moderátora talk show, Zazie Beetz (Deadpool 2) nebo Brett Cullen (Náhradníci, Temný rytíř povstal). Další slibnou stránkou bude hudba, kterou vytvářela islandská skladatelka Hildur Guðnadóttir. Ta byla za melodie k legendárnímu seriálu Černobyl nominována na cenu Emmy. Čeká nás tedy zajímavá adaptace jak vizuálně, tak i zvukově.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!